Wenches italienske fristelser

Drøm deg bort til italia med capresesalat og bruschetta. Det er enkelt å lage med få ingredienser.

Insalata caprese (mozzarella- og tomatsalat)

Dette trenger du:

  • Ca. 500 g modne sherry/smakstomater
  • Ca. 300 g mozzarella (ost)
  • Extra Virgin olivenolje
  • Flaksalt
  • Basilikumblader

Slik gjør du:

Tomatene bør være romtempererte, da kommer den gode søt/syrlig smaken fram. Del cherrytomater i båter. Større tomater deles i skiver. Riv mozzarella i biter med fingrene eller del i skiver med en kniv.

Anrett på porsjonstallerkener eller på et serveringsfat. Drypp over god ekstra Virgin olivenolje, smak til med flaksalt og rikelig med frisk basilikum. Server med brød.

Bruker du store solmodne tomater, skjær i skiver og legg taksteinvis med mozzarella i skiver på fat. Dryss over litt salt og krydre med grovmalt pepper. Drypp over olivenolje og dryss med frisk basilikum.

Bruschetta

Brødskive med tomatsalat og eventuelt spekeskinke. Servers nystekte.

Dette trenger du:

  • 4 skiver godt brød (landbrød/surdeigsbrød)
  • 1–1 ½ dl olivenolje
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1 ts sitronsaft (kan sløyfes)
  • 200-250 g sherrytomater eller smakstomater, romtempererte
  • Frisk basilikum (eventuelt pesto)
  • Eventuelt balsamicoeddik
  • Flaksalt

Slik gjør du:

For en mer mettende salat kan du legge ved et par tynne skiver spekeskinke.

Finhakk hvitløksfeddene og mos sammen med olivenolje. Pensle på brødskivene og stek i grillpanne eller i ved 175 grader i stekeovn. Mens brødskivene stekes, del tomatene i båter/skiver.

Dekk de stekte skivene med basilikumblader. Legg over skiver av mozzarella og avslutt med tomater i båter/skiver. Drypp over olivenolje, flaksalt og litt balsamicoeddik.

Relatert