OPPGITT: Tomas Axner reagerer på at kampoppsettet i EM ble endret.
OPPGITT: Tomas Axner reagerer på at kampoppsettet i EM ble endret. Foto: Henning Bagger

Rasende svensker: – Er det Potatiscupen vi spiller?

Danskene endret på kampoppsettet i håndball-EM etter tapet mot Frankrike.

EM-arrangørene endret spilleskjemaet etter at vertslandet tirsdag tapte gruppefinalen mot Frankrike. Til sterke reaksjoner fra Sverige.

– Er det Potatiscupen vi spiller? Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier Sveriges landslagssjef Tomas Axnér til Aftonbladet etter å ha fått beskjed om endringene rundt midnatt tirsdag.

Sverige (gruppetoer B) skulle etter planen ha innledet hovedrunden i EM med kamp mot Montenegro (gruppetreer A) torsdag. Deretter skulle Danmark følge fredag og Frankrike tirsdag.

Men nå har danskene endret rekkefølgen og kampdagene, etter manges mening til Danmarks fordel.

– Hvem har endret dette? Er det Danmark? Jeg forstår det ikke, sier Axnér.

Allerede før EM var det klart hvilke dager Danmark og Norge skulle spille sine kamper i hovedrunden på. Denne fordelen får vertsnasjonene ofte i håndballmesterskap. Og disse datoene er å finne med liten skrift i oppsettet til Det europeiske håndballforbundet (EHF). Selv om de norske og danske kampdagene har vært fastlagte, er det rekkefølgen på kampene som plutselig har endret seg.

Kastet om

Sent tirsdag kveld ble det lagt ut et kampprogram på EMs hjemmeside. Dette ble kort tid etter forandret fordi Danmark og Norge hadde rett til spesielle kampdager. Dermed måtte også andre lag se at spilleoppsettet fikk flere forandringer.

Nå møter Sverige vertslandet fredag, Montenegro søndag og Frankrike tirsdag.

Norge spiller sine kamper torsdag (Nederland), lørdag (Kroatia) og tirsdag (Ungarn).

Den norske troppen var innstilt på at Kroatia var første motstander, men det ble altså nederlenderne.

– Sånn er det bare, sier Tonje Larsen til TV 2.

– Jeg bryr meg ikke så mye. Vi fikk beskjed i går om at vi skulle møte Kroatia, så fikk vi kontrabeskjed om Nederland. Vi skal spille mot de samme motstanderne uansett, sier Heidi Løke.

(©NTB)

Relatert