Lillestrøm har rykket opp til Eliteserien.
Lillestrøm har rykket opp til Eliteserien. Foto: Fredrik Hagen

Lillestrøm rykket opp

Sogndal klarte ikke å slå Ull/Kisa mandag. Dermed er Lillestrøm tilbake i Eliteserien igjen.

LSK rykket ned i fjor, men går nå opp igjen på første forsøk.

Fra før var Tromsø klare for opprykk.

– At vi tar det på første forsøk når vi har vært nede, er jo veldig rørende. Det er bare å gratulere «gutta boys» først og fremst, som har vært utpå der og vært gladiatorene, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til TV 2.

Mandag gikk nest siste serierunde i Obosligaen. Lillestrøms opprykk ble klart da Sogndal tapte 0-2 for Ull/Kisa.

– Det er en deilig følelse. Fy fader, sier Thomas Lehne Olsen til TV 2 med et bredt glis.

LSK-spissen beskriver det som en sesong med både opp- og nedturer.

– Vi startet bra, men så kom vi litt inn i en blindgate. Det var en periode der vi lå på tiende- eller ellevteplass, men etter det synes jeg vi har vært gode. Det er blitt noen feilskjær her og der, men sånn alt i alt har høstsesongen vært veldig bra for vår del, mener Lehne Olsen.

For ett år siden var stemningen en helt annen da klubben måtte ta den tunge turen ned en divisjon. En sterk kontrast, konstaterer Fredrik Krogstad.

– Nå er den følelsen nesten glemt når man står her og føler at jobben er gjort. Vi hadde et fryktelig press på oss før sesongen. Så kommer korona og helvete og hele pakken. Vi er tilbake der vi hører hjemme. Jeg er veldig glad og stolt av spillergruppen. Det presset vi hadde på oss da vi var nærmere nedrykk enn opprykk i Obosligaen – å snu den trenden krever sitt, påpeker midtbanespilleren.

Klubblegenden Frode Kippe (42) stemmer i.

– Det er helt sjukt. Jeg trodde ikke at dette skulle skje. Jeg hadde et håp om at vi skulle avgjøre i går, men at Sogndal tapte var utrolig deilig akkurat nå. Vi har jobbet hardt for det. Det har sett dårlig ut i perioder i år, men vi har snudd det, kommet godt tilbake, gjort en god avslutning på sesongen og det er godt fortjent, sier klubblegenden Frode Kippe (42) til Eurosport.

– Det er noen år siden vi har hatt noe å feire her, så dette skal vi feire med bravur, fortsetter han med et smil.

Her feirer Frode Kippe og Lillestrøm-spillerne opprykket.
Her feirer Frode Kippe og Lillestrøm-spillerne opprykket. Foto: Ørn Borgen
Foto: Ørn Borgen

Øygarden og Kongsvinger er klare for nedrykk. Det er én serierunde igjen. Da avgjøres kvalikplassene for ned- og opprykk.

Her er tabellen slik den står nå.