Bodø/Glimt nærmer seg 100 mål etter ny storseier

Bodø/Glimt har scoret imponerende 96 mål på 28 kamper. Søndag var det Stabæks tur til å bli filleristet av seriemesteren.

Bodø/Glimt vartet opp med festfotball på hjemmebane og slo Stabæk 5-2 søndag. Det var lagets 14. strake hjemmeseier i Eliteserien.

Philip Zinckernagel gjorde nærmest som han ville mot Stabæk, og etter to mål og én målgivende, kan dansken nå vise til imponerende 36 målpoeng på 28 seriekamper.

Glimt fikk det ikke til å svinge mot Start i forrige serierunde med kun 1-1 mot sørlendingene. Søndag var de gulkledde fra nord igjen tilbake på nivået hele Fotball-Norge har sett og beundret dem gjennom hele sesongen.

– Det ble brutalt. Rett og slett, var dommen til Stabæks Gustav Valsvik til Eurosport.

Scoringene sørget Philip Zinckernagel (2), Kasper Junker, Ulrik Saltnes og Sondre Brunstad Fet for. Kosuke Kinoshita scoret to mål på overtid og pyntet på resultatet.

Kasper Junker scoret sitt 22 seriemål, og er nå kun ett mål bak Amahl Pellegrinos 23 fulltreffere.

Glimt har allerede slått Rosenborgs scoringsrekord og Moldes poengrekord, og for hvert poeng og mål som tikker inn forbedres bodøværingenes utrolige statistikk.

Scorer de fire mål i sine to siste kamper, blir de det første laget som scorer 100 mål i Eliteserien. De kan også bli første lag til å nå 80 poeng med seier i de samme kampene. Nå står Glimt med 75 poeng.

Haugesund (borte) og Viking (hjemme) venter i de to neste kampene.

Relatert