Müller-dobbel sikret Bayern-poeng mot Leipzig

Thomas Müller sørget for at Bayern München unngikk tap i toppkampen mot RB Leipzig med sine to mål i en svært underholdene 3-3-kamp i Bundesliga lørdag.

DOBBEL: Thomas Müller scoret to ganger mot RB Leipzig lørdag kveld. Foto: Andreas Gebert

Leipzig åpnet best og tok fullt fortjent ledelsen da Christopher Nkunku rundet en utrustende Manuel Neuer i Bayern-buret og satte inn 1-0 etter 19 minutter spill.

Bayerns Javi Martínez måtte ut med skade like etterpå, og hans 17 år gamle erstatter Jamal Musiala brukte ikke lang tid på å vise seg fram. Unggutten rappet til fra like utenfor 16-meteren etter en halvtime, og skuddet suste inn i mål til 1-1 for Bayern.

Så skulle det gå fort da kampuret tikket mot 35 minutter. Først førte Thomas Müller Bayern i ledelsen etter flott angrepsspill, før Leipzig og Justin Kluivert svarte med utligningsmål minuttet senere.

Leipzig tok tidlig ledelsen 3-2 i 2. omgang da Emil Forsberg kunne stå mutters alene foran mål og nikke inn ledermålet.

Men nok en gang skulle Thomas Müller presentere seg, da han headet inn 3-3 etter 74 minutters spill.

INNHOPP: Alexander Sørloth kom inn drøyt ti minutter før slutt. Foto: Alexander Hassenstein

Alexander Sørloth kom inn like etter Müllers annen scoring for dagen, men verken han eller noen andre klarte å score det siste kvarteret, dermed endte det uavgjort.

Uavgjort for Dortmund uten Haaland

Borussia Dortmund uten hamstringskadde Erling Braut Haaland slet lenge i kampen mot Frankfurt tidligere på dagen og måtte nøye seg med 1-1. Laget ble liggende under allerede etter ni minutter da hjemmelagets Daichi Kamada var sikker alene mot keeper etter et langt gjennomspill.

Ti minutter etter pause slo Dortmund tilbake takket være en kjempeprestasjon av Giovanni Reyna. Amerikaneren dro seg flott fri før han banket ballen opp i nærmeste kryss.

Dermed endte det med 1-1 og poengdeling for Dortmund i lagets første ligakamp etter skaden Haaland pådro seg denne uken.

Skadd før tett kampprogram

Nordmannen skadet hamstringen onsdag, og trener Lucien Favre har sagt at nordmannen ikke vil være klar til å spille før årsskiftet, selv om Haaland selv meldte på Instagram at han skal være «tilbake snart».

Neste kamp for Dortmund er mot Zenit i mesterligaen tirsdag. I ligaen møter laget Stuttgart neste lørdag før første halvdel av Bundesliga-sesongen med to nye serierunder den påfølgende uken.

Bayern München er i likhet med Dortmund videre fra sin gruppe i mesterligaen, mens RB Leipzig skal ut i skjebnekamp mot Manchester United tirsdag. Sørloths lag må mest sannsynlig vinne kampen for å gå videre til sluttspillet.