– Ansettelse i NPST krever også at du tilfredsstiller kravene for å stå på Julenissens liste over snille barn, heter det i stillingsannonsen på Finn.no.
– Ansettelse i NPST krever også at du tilfredsstiller kravene for å stå på Julenissens liste over snille barn, heter det i stillingsannonsen på Finn.no. Foto: Skjermdump

PST søker «snikende alvebetjent» i ny rekrutteringskampanje

PST frir til «snille barn» med jobb som snikende alvebetjent på Nordpolen.

En Finn-annonse som ble lagt ut tirsdag, spiller på folketro og en rødkledt fantasiskikkelse for å rekruttere ansatte til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Også i 2019 la PST ut en stillingsannonse, som en brikke i et puslespill hvor folk med teknisk kompetanse skulle løse en gåte og kanskje ende opp med en jobb i sikkerhetstjenesten.

– Vi leter etter deg som er interessert i sikkerhetspolitikk og motiveres av tanken på å skulle bidra til å beskytte Julenissen og hans verksted, heter det i årets annonse fra arbeidsgiveren «Nordpolar sikkerhetstjeneste» (NPST).

En ansettelse i NPST krever at søkere tilfredsstiller kravene for å stå på Julenissens liste over snille barn, heter det videre.

Den nordpolare sikkerhetstjenesten har en logo som er til forveksling lik den som kollegene i Nydalen har, men riksløven er byttet ut med et reinsdyr som holder i en godteristokk.

Nissens stemme i annonsevideoen er svært lik PST-sjef Hans Sverre Sjøvold.

– Adventstiden nærmer seg, og jeg har igjen behov for flere hjelpere. Det har skjedd mye siden sist, så jeg håper du er klar til dyst, sier «julenissen» i videoen.

Prisvinner

Seniorrådgiver Martin Bernsen sier at rekrutteringskampanjen kan ses på som PSTs «julenøtter» til befolkningen.

Fjorårets stillingsannonse fikk en rekordhøy oppmerksomhet og vant to utmerkelser i Magnet Awards 2020, forteller han. PST gikk av med seieren i kategorien «Åpen klasse» og fikk sølv i kategorien «Kampanje overfor erfarne».

– Denne gangen går vi dypere inn i vår julekalender. Vi har behov for mer spisset kompetanse, og kampanjen er et tegn på at tidene har endret seg, sier Bernsen til TV 2.

For å rekruttere medarbeidere med teknisk kompetanse, vil sikkerhetstjenesten nå ut på tvers av generasjonene.

– Førerkort for reinsdyrslede klasse X er ikke lenger et absolutt krav, ettersom Julenissen har tatt i bruk el-sparkesykler som et miljø- og effektiviseringstiltak, skriver PST i annonsen.

Seniorrådgiver Bernsen sier at årets stillingsannonse er en del av en større satsing på sosiale medier.

– Folk får følge med på LinkedIn, Facebook, Instagram og våre egne nettsider fremover, sier Martin Bernsen i PST til TV 2.