
Hjemmelaget marsipan
Slik lager du hjemmelaget marsipan, som i Julekveld hos Prøysen.
Ingredienser
- 500 gr mandelmel eller egne malte mandler
- 4-500 gr melis
- ca 2 eggehviter
- 1 ss cognac (kan sløyfes, men gjør seg veldig godt)
- 1-2 plater mørk sjokolade
Slik gjør du:
Bland mandelmel og melis sammen i en bolle.
Ha i nesten all eggehviten og cognac.
Begynn å kna sammen til en deig og justèr konsistensen med resten av eggehviten.
Marsipanen må ikke bli for tørr.
Form til ønsket utseende, eks tykke pølser.
Smelt sjokoladen i vannbad og smør marsipanen med et lag sjokolade.
Settes til avkjøling i kjøleskapet. Pakkes inn i plastfilm. Oppbevares i kjøleskapet, men kan fryses.
Se Julekveld hos Prøysen på TV 2 og TV 2 Sumo i desember.
Relatert
Artikkelen er oppdatert