HJEMMELAGET ER BEST: Kokk Charlotte Mohn Gaustad viser hvordan du kan lage hjemmelaget marsipan til jul, i Julekveld hos Prøysen
HJEMMELAGET ER BEST: Kokk Charlotte Mohn Gaustad viser hvordan du kan lage hjemmelaget marsipan til jul, i Julekveld hos Prøysen Foto: TV 2.

Hjemmelaget marsipan

Slik lager du hjemmelaget marsipan, som i Julekveld hos Prøysen.

Ingredienser

  • 500 gr mandelmel eller egne malte mandler
  • 4-500 gr melis
  • ca 2 eggehviter
  • 1 ss cognac (kan sløyfes, men gjør seg veldig godt)
  • 1-2 plater mørk sjokolade

Slik gjør du:

Bland mandelmel og melis sammen i en bolle.

Ha i nesten all eggehviten og cognac.

Begynn å kna sammen til en deig og justèr konsistensen med resten av eggehviten.

Marsipanen må ikke bli for tørr.

Form til ønsket utseende, eks tykke pølser.

Smelt sjokoladen i vannbad og smør marsipanen med et lag sjokolade.

Settes til avkjøling i kjøleskapet. Pakkes inn i plastfilm. Oppbevares i kjøleskapet, men kan fryses.

Se Julekveld hos Prøysen på TV 2 og TV 2 Sumo i desember.

Relatert