LEKEROM: Slik ble swingersfestivalen «Naughty in N'awlins» presentert før skandalen var et faktum.
LEKEROM: Slik ble swingersfestivalen «Naughty in N'awlins» presentert før skandalen var et faktum. Foto: Naughty Events

41 koronasmittet på swingersfestival: – Vi trodde at dette skulle bli en suksess

Amerikanske par strømmet til «Naughty in N'awlins» for å ha sex og feire sin egen livsstil. Bare noen dager senere gikk koronaalarmen.

250 personer deltok på den fire dager lange swingersfestivalen «Naughty in N'awlins» i New Orleans i midten av november.

Mens det i fjor deltok over 2000 personer på festivalen, som beskriver seg selv som «verdens største livsstilsfestival», hadde arrangørene på grunn av koronapandemien tatt sine forholdsregler.

Samtlige deltakere måtte ifølge The New Orleans Advocate testes for viruset eller antistoffer før de sjekket inn på NOPSI Hotel.

– Over femti prosent av våre deltakere hadde antistoffer, og de aller fleste ble testet like før arrangementet, skriver festivalens arrangør Bob Hannaford (54) i sin egen blogg.

EGEN ETASJE: Festivalarrangørene gjorde om en hel etasje på hotellet for å legge til rette for swingerne.
EGEN ETASJE: Festivalarrangørene gjorde om en hel etasje på hotellet for å legge til rette for swingerne. Foto: Naughty Events

Erotiske ball og lekerom

«Naughty in N'awlins» har blitt arrangert helt siden 1998, og har årlig samlet swingerspar fra hele USA.

I år forhørte arrangør Naughty Event seg med nonprofit-organisasjonen Adult Industry Medical Health Care Foundation på forhånd for å unngå et smitteutbrudd under festivalen.

Naughty Events lagde ifølge NBC News armbånd som skulle vise om deltakeren hadde bevist at han eller hun har antistoffer, og armbånd som hadde påskrevet datoen deltakeren sist testet negativt på covid-19.

«Vi har reservert en hel etasje på hotellet og gjort det om til lekerom. Vi har grupperom, private rom, et mørkt rom, huler, et rom for single, et for kun kvinner, semi-private rom, et rom for leketøy, for Sybian (sexmaskin, journ.anm.) og mye, mye mer,» lød invitasjonen.

– Munnbind er den nye kondomet

Under festivalen kunne parene ifølge The New Orleans Advocate delta på «erotiske ball», gå på konserter og møtes i det som ble kalt for et «lekerom» på en swingersklubb i byen.

Alle par ble oppfordret til å bruke munnbind og å holde avstand – noe som viste seg å være vanskelig siden det tross alt var snakk om en swingersfestival.

Før festivalen gikk av stabelen og skandalen var et faktum, sa Hannaford dette til samme nettsted:

– Munnbind er den nye kondomet. Ingen liker å bruke det, men vi vet at vi må.

Han innrømmer at han og medarrangørene trodde at festivalen var en stor suksess, helt til bomben slo ned bare noen dager senere:

41 av deltakerne hadde fått korona. Én av disse måtte legges inn på sykehus, men er nå skrevet ut igjen.

REFLEKSJONER FRA BOB: Bob Hannaford har illustrert blogginnlegget sitt slik.
REFLEKSJONER FRA BOB: Bob Hannaford har illustrert blogginnlegget sitt slik. Foto: Faksimile

Slappet mer og mer av

Festivalen fant sted samme dag myndighetene i New Orleans avgjorde at byen skulle gjenåpnes og at det skulle bli tillatt å samle hundre personer innendørs og 150 personer utendørs.

En talsperson for myndighetene bekrefter overfor NBC News at Naughty Events ikke hadde tillatelse til å samle så mange mennesker som de gjorde.

– Hvis jeg kunne spolt tiden tilbake, hadde jeg ikke arrangert dette her igjen, skriver Hannaford i bloggen.

Han skriver at han har det tungt etter smitteutbruddet.

– Det tynger meg, og kommer til å fortsette å tynge meg helt til alle er hundre prosent friske, skriver han.

Skylder på seg selv

Hannaford og kollegene har pratet med de koronasmittede swingerne, og hevder at deltakerne skylder på seg selv.

– I nesten hvert eneste tilfelle, fortalte de at de var super-påpasselige de første to dagene, onsdag og torsdag, men så slappet de litt mer av på fredag. Så sa de: «Fuck it, det er den siste dagen vår, og mange innrømmet at det faktum at de slappet av den siste dagen trolig er årsaken til at de endte opp positive, skriver han.

– Jeg syntes at vi var ansvarlige

Hannaford er overbevist om at han gjorde alt riktig da han arrangerte en swingersfestival midt under pandemien.

Likevel hadde han ikke gjort det samme igjen.

– Jeg syntes at vi var ansvarlige og gjorde alt riktig i disse tider. Jeg hadde ikke gjort det igjen hvis jeg visste det jeg vet nå, skriver han.

Relatert