15-åring varetektsfengslet i en uke – siktet for drapsforsøk på 14-åring

Flere var vitner til knivdramaet på Lindeberg i Oslo.

En 15 år gammel gutt er siktet for drapsforsøk på en 14 år gammel gutt etter en knivstikking mandag 30. november.

Gutten er varetektsfengslet i èn uke.

Kjennelsen ble avsagt i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag.

Politiadvokat Kari Kirkhorn forteller til TV 2 at 15-åringen har knyttet seg til hendelsen, og ønsker ikke å bli fengslet.

– Har han forklart seg om hva som var foranledningen til hendelsen?

– Han har sagt noe om det, og vi har en klar formening om hva som har skjedd, men dette etterforsker vi nå så jeg kan ikke kommentere det ytterligere, sier Kirkhorn.

Per nå har politiet kun siktet 15-åringen som er pågrepet. Kirkhorn vil ikke utelukke at det kan bli flere siktelser.

– Politiet jobber nå med å avhøre vitner. Ettersom flere som var vitne til hendelsen er mindreårige må de gi sin forklaring i tilrettelagt avhør, noe som er mer tidkrevende, sier politiadvokaten.

14-åringen ble påført alvorlige stikkskader under en slåsskamp på Lindeberg i Oslo mandag formiddag. Han ble senere funnet på en buss ved Furuset senter. De to skal ha hatt kjennskap til hverandre fra før.

14-åringen er utenfor livsfare.

Bak lukkede dører

Rettsmøtet gikk for delvis lukkede dører, med én representant for mediene til stede i den lille rettssalen i første etasje i Oslo tinghus. Utover det var 15-åringens foreldre og en ansatt i barnevernet i den aktuelle bydelen.

15-åringen ble avhørt av politiet mandag kveld. Fordi den siktede er så ung, kan ikke politiet begjære mer enn to ukers varetekt om gangen. Så unge lovbrytere kan heller ikke plasseres i vanlige fengsel, men i Kriminalomsorgens spesielle ungdomsfengsel på Eidsvoll.

Flere ungdommer, mange under 16 år, var til stede da drapsforsøket skal ha funnet sted. Politiets etterforskning er helt i startfasen, og mange avhør gjenstår av dem som kan ha opplysninger av interesse for etterforskningen.

Relatert