INNSPURT: Sylvi Listhaug og FrP-leder Siv Jensen på vei inn til budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Statsministerens kontor.
Foto: Vidar Ruud / NTB
INNSPURT: Sylvi Listhaug og FrP-leder Siv Jensen på vei inn til budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Statsministerens kontor. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: Vidar Ruud

Frp kalt inn til landsstyremøte

Kan gå mot budsjettenighet.

Frp er kalt inn til landsstyremøte kl.16.00.

Det får TV 2 bekreftet fra kilder i partiet.

Det er ventet at partiet her skal ta stilling til en mulig budsjettavtale. Frp og regjeringspartiene har forhandlet om statsbudsjettet siden 9.november.

Frp har gått inn i forhandlingene med krav om å redusere antallet kvoteflyktninger Norge skal ta imot neste år, fra 3000 som ligger i regjeringens forslag. De har også krav om å redusere bistandsbudsjettet til under 1 prosent av BNI (bruttonasjonalinntekt).

Utfordringen til Frp er at sentrumspartiene er sterkt uenig. Spesielt KrF har flagget disse to sakene høyt. Regjeringen mener nivået på bistand og kvoteflyktninger er avklart i Granavolden-plattformen som Frp også styrte etter da de var i regjering, mens Frp mener det ikke er relevant hva som ligger plattformen lenger ettersom partiet ikke lenger sitter i regjering.

Et annet sentralt krav har vært å senke avgiftene på varer som gjerne lokker nordmenn til å handle i Sverige, som tobakk, alkohol og sukkervarer.

Det er landsstyre i Frp som skal avgjøre om budsjettavtalen er god nok for partiet.

Fakta: Frps krav i budsjettforhandlingene

* Avgifter på grensehandelsutsatte varer må reduseres slik at vi kan sikre flere trygge arbeidsplasser i dagligvarehandelen i NorgeFjerne avgiften på sjokolade- og sukkervarer.

* Fremskrittspartiet fikk noen gjennomslag for pensjonistene mens vi satt i regjering, men pensjonistene har fortsatt en negativ inntektsutvikling i forhold til arbeidstakere. Vi må sikre en økonomisk bedring for pensjonistene i årets budsjettbehandling

* Fremskrittspartiet har bidratt til en utbygging av veier uten sidestykke i norsk historie, samtidig som de sittende regjeringspartiene har satt en stopper for fjerning av bompengefinansiering. Stortingsgruppen bør stille krav om redusert bompengebelastning for folk flest i forbindelse med statsbudsjettet for 2021

* Norsk innvandringspolitikk må som hovedregel ta utgangspunkt at hjelp i nærområdet er det som sikrer at flest mulig får hjelp. Derfor bør antall kvoteflyktninger til Norge sette til et minimum i budsjettet for 2021

* Bistandsbudsjettet må reduseres, og hjelp til nærområder av krig og konflikter må styrkes

Saken oppdateres!