15-åring siktet for drapsforsøk på 14-åring i Oslo

Politiet rykket ut etter meldinger om slåsskamp på Lindeberg senter mandag klokka 11.30. En gutt på 14 år ble senere funnet på en buss ved Furuset senter.

SISTE: Politiet har siktet en 15 år gammel gutt for drapsforsøk etter at en 14-åring ble påført alvorlige stikkskader under en slåsskamp på Lindeberg i Oslo.

– Det var en ung gutt på 14 år som ble sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter å ha blitt stukket med en skarp gjenstand, sier kriminalleder Morten Kalhagen i Oslo politidistrikt til NTB.

Klokken 11.30 mandag fikk politiet en rekke meldinger om slagsmål på Furuset i Oslo.

Da politiet kom frem til Furuset fant de en gutt i tenårene alvorlig skadd inne på buss. Mens flere involverte skal ha løpt i alle retninger.

Politiet opplyser at gutten muligens er skadet med en skarp gjenstand.

Ikke tilfeldig

– Det vi vet, er de har hatt kjennskap til hverandre. Det er ingen grunn til å tro at 14-åringen var et tilfeldig offer, sier Kalhagen.

14-åringens foresatte er varslet. 15-åringen var til avhør sammen med sin forsvarer mandag kveld, advokat Bjørn Rudjord. Politiet etterforsker hendelsen for fullt.

– Vi jobber med å få oversikt over hendelsen og å finne ut av bakgrunnen. Det gjenstår omfattende undersøkelser, og vi er interessert dersom noen har tips til politiet, sier kriminallederen.

Flere til stede

Flere ungdommer var til stede da drapsforsøket skal ha funnet sted, og politiet utelukker ikke flere pågripelser. Det ble søkt i området etter våpenet som skal ha blitt brukt, men politiet vil ikke kommentere om det ble gjort noe funn under dette søket.

Saken oppdateres!