TAPTE: Åshild Bruun-Gundersen blir ikke Aust-Agders Frps toppkandidat til høsten. Søndag tapte hun nominasjonskampen mot Marius Nilsen.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TAPTE: Åshild Bruun-Gundersen blir ikke Aust-Agders Frps toppkandidat til høsten. Søndag tapte hun nominasjonskampen mot Marius Nilsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Åshild Bruun-Gundersen vraket

Nåværende stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen tapte nominasjonskampen i Aust-Agder Frp mot Marius Nilsen fra Grimstad.

Nilsen vant avstemningen med én stemme, 15 mot 14, melder Fædrelandsvennen.

Det var hele sju motkandidater mot Bruun-Gundersen, som nominasjonskomiteen hadde innstilt på topp, men det var kun Marius Nilsen som ble fremmet på nominasjonsmøtet, skriver NTB.

– Det har vært en stor ære for meg å representere Aust-Agder og FrP på Stortinget i 4 år. Jeg var topp motivert for å fortsette kampen for fylket mitt og for å være FrPs Helsepolitiske talsperson fremover, men nominasjonsmøtet ønsket det annerledes, sier Bruun-Gundersen i en skriftlig kommentar til TV 2.

Siv Jensen ga søndag ettermiddag følgende kommentar om at både Jon Helgheim og Bruun-Gundersen denne helgen har blitt vraket i hvert sitt fylke:

– Nominasjoner er alltid krevende og spennende. Først vil jeg gratulere de som er nominert, men jeg synes det er leit at sentrale profiler for oss ikke er renominert, sier Jensen.

Relatert