Johaug med maktdemonstrasjon – vant minitouren i Ruka

Suveren Therese Johaug lekte seg til seier på søndagens jaktstart. Helene Marie Fossesholm ble nummer seks og måtte se verdenscupseieren ryke.

Se Johaug gå inn til sammenlagtseier i videovinduet øvserst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Ingen var i nærheten av Therese Johaug under søndagens 10 kilometer jaktstart.

Jenta fra Dalsbygda hadde bestetid under samtlige passeringer og lot seg aldri true.

Hun vant til slutt med tiden 53:12,2 – 47 sekunder foran russiske Tatiana Sorina som endte på 2. plass.

– Jeg synes jeg gjorde et bra skirenn. Jeg kjenner at konkurranse jeg har gjort i det siste har gjort meg til bedre form, så jeg er veldig godt fornøyd med løpet, sier Johaug til TV 2.

Det er andre år på rad Johaug vinner den innledende minitouren i Ruka. Også i 2018 seiret Johaug i verdenscupåpningen i Ruka, da hun vant 10-kilometeren, men da ble det ikke arrangert minitour.

– Hun beviser nok en gang at hun er verdens desidert beste distanseløper og at hun er storfavoritt til å hvert eneste distanserenn hun deltar i. Jeg synes hun gikk fantastisk fra start til mål. Vi har tidligere sett at hun har blitt stresset da hun har blitt jaget bakfra, men i dag løser hun det utrolig bra, sier TV 2s ekspert Petter Skinstad.

3. og 4. plass gikk til Ebba Andersson og Frida Karlsson. Norske Helene Marie Fossesholm ble nummer seks.

Fossesholm skrek ut i frustrasjon etter at verdenscupseieren røk med åtte tideler

Junioren Helene Marie Fossesholm gikk en kruttsterk jaktstart, ble nummer seks og var bare åtte tidels sekund bak Therese Johaugs etappetid i Ruka.

Fossesholm startet som nummer 14, 54 sekunder bak Johaug på jaktstarten som avsluttet minitouren i Ruka. I mål var hun nummer seks, 54,8 sekunder bak Johaug, som dermed tok en verdenscupseier også for beste etappetid.

Den seieren skulle Fossesholm gjerne ha tatt. Da hun kom i mål ropte hun ut noen gloser som ikke nødvendigvis egner seg på trykk. I intervju med NRK fikk hun beskjed om at det var åtte tideler som skilte henne fra hennes første verdenscupseier.

– Ikke si det engang, jeg er helt sykt fornøyd, måten jeg disponerte på var bra. Jeg var lur i starten og gikk ikke på altfor mye. Det er en hard bakke i starten, så hvis du er litt for hissig på grøten der, går det ut over resten av løpet, sa Fossesholm.

– Jækla surt

Men bak uttalelsene om hvor fornøyd hun var, skjulte det seg en stor skuffelse over at seieren røk.

– Åtte tideler bak Therese, det er jækla surt. Men samtidig, Therese gikk foran der alene hele veien. Jeg gikk mye alene selv, men det var et par ganger jeg kunne hvile meg litt bak. Det er fullt fortjent at Therese tar den, men jeg må få lov til å synes det er litt surt også. Men jeg er veldig fornøyd og surmuler ikke, sa Fossesholm.

Relatert