FORSIKTIGE: Marit Malm Frafjord, Nora Mørk og Heidi Løke etter landskampen i håndball mellom Danmark og Norge i Spektrum Vejle torsdag kveld. Kampen endte 26-29.
Foto: Bo Amstrup / NTB
FORSIKTIGE: Marit Malm Frafjord, Nora Mørk og Heidi Løke etter landskampen i håndball mellom Danmark og Norge i Spektrum Vejle torsdag kveld. Kampen endte 26-29. Foto: Bo Amstrup / NTB

EM-motstander med positiv koronatest: – Det blir mange uforutsette ting i dette mesterskapet

Heidi Løke, Nora Mørk og resten håndballjentene er ekstremt forsiktige for å unngå mer smitte.

En av Norges motstandere i EM-håndballen er satt i karantene etter en positiv koronatest. Det gjelder Romania.

Rumenerne skal etter planen spille mot Norge 7. desember. Det er nøkkelspilleren Crina Pintea som fikk påvist smitten. Det skriver avisen gsp.ro.

Dermed må Romanias tropp legge om sine planer med tanke på avreise til Danmark der mesterskapet spilles.

Nå må troppen gjennom nok en runde med testing og isolering før laget får klarsignal til å reise. Romania spiller sin første kamp torsdag.

Med i gruppen er også Tyskland og Polen. Polakkene har hatt opp mot 20 smittede spillere av 35 i oppkjøringen til EM.

Nora Mørk er ikke overrasket.

– Jeg tenker at dette er litt som forventa. Når det først ble mesterskap kunne jeg se for meg at det ble noen som ble smitta på et tidspunkt. Et mesterskap med så mange lag uten at en eneste en ble smitta høres for godt til å være sant. Det er synd å si, men jeg har vært forberedt på det, sier hun.

Hun og lagvenninne tar alle forholdsregler.

– Vi har selv vært sinnssykt forsiktige den siste uka, og det er utrolig viktig. Det er ikke dermed sagt at man har vært uforsiktig ved å bli smitta. Jeg har tenkt mest på meg og laget mitt. Vi vet ikke hvilken effekt det har at noen lag blir smitta.

– Skal takle det best

Heidi Løke innrømmer at det er mye uvisse.

– Vi får bare se…Nå har de klart å stable et lag på beina i Polen, ut fra det jeg har fått snakka med Arne (Senstad, som er trener for Polen og sammen med Heidis søster Lise) Han mangler en del spillere. Det er vel nær 20 av 35 i bruttotroppen som har vært smitta eller er smitta. Det er stor usikkerhet så vi får bare se hva som skjer, sier Løke til TV 2.

– Rumenerne hørte jeg om akkurat nå. Det blir spennende å se. De skulle komme i morgen, men det regner jeg da med at de ikke gjør hvis de er i karantene, så vi får se. Vi vet jo lite…

Det er stor usikkerhet?

– Det blir mange uforutsette ting i dette mesterskapet, sier Løke.

– Vi prøver å ikke tenke så mye på det. Det blir så mange usikkerhetsmomenter for alle, og jeg tror det laget som takler det best kan komme lengst. Og vi skal være det laget som takler det best, slår hun fast.

Relatert