TIL EM: Katrine Lunde slutter seg til EM-troppen.
TIL EM: Katrine Lunde slutter seg til EM-troppen. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

Lunde inn i EM-troppen etter tragiske omstendigheter: – Vi er lei oss for at vi mistet det ufødte barnet vårt

Katrine Lunde inn i landslagstroppen.

Norges Håndballforbund opplyser i en pressemelding lørdag at Katrine Lunde slutter seg til EM-troppen neste uke.

Katrine Lunde har nå meldt seg til disposisjon for EM-troppen. Lunde meldte forfall til mesterskapet på grunn av graviditet. Dessverre mistet hun det ufødte barnet.

– Vi er lei oss for at vi mistet det ufødte barnet vårt, og hadde virkelig sett fram til å bli en større familie. Dessverre gikk det ikke denne gangen. Jeg har trent bra etter at dette skjedde, og har stilt meg til disposisjon for EM-troppen. Planen er at jeg reiser til Danmark og slutter meg til laget når jeg har gjennomført det nødvendige testregimet. Jeg gleder meg virkelig til å være sammen med lagvenninnene i EM og i førjulstiden, sier Katrine Lunde.

Lunde vil komme inn i det store målvaktsteamet, og vil tidligst kunne være aktuell for spill til tredje kamp i mesterskapet.

- Vi synes alle det er trist at Katrine og Nikola mistet barnet sitt, og gir dem vår støtte i denne situasjonen. Katrine har trent bra hjemme i Kristiansand, og får ytterligere en uke med god trening sammen med reservene/rekruttlandslaget kommende uke, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Viser frem en utrolig psyke

TV 2s håndballekspert Bent Svele føler med Lunde.

- Det er trist og leit det som skjedde, all medfølelse med Lunde og familien. Men Lunde har en lidenskap for håndball, og et konkurransehode som er få forunt, så det overrasker ikke at hun melder seg til tjeneste selv etter dette, sier han.

– For en landslagsveteran som elsker å konkurrere kan det kanskje være litt befriende å gå inn i en «boble» som et EM er og få tankene over på noe annet, fortsetter Svele.

Han er mektig imponert over Lundes valg etter det hun har vært gjennom.

– Hun viser fram en utrolig sterk psyke ved å reise til EM etter en slik tragisk hendelse. Men hun viser igjen hvilket konkurranseinstinkt hun har. Og det er det som har holdt henne i verdenstoppen som målvakt i nærmere 20 år, sier Svele, og legger til:

– Og rent sportslig betyr dette at Norge blir klart styrket i mesterskapet.

Ny positiv test for Solberg

Silje Solberg er igjen testet for COVID-19 i Ungarn. Svaret er klart, og også denne testen var positiv. Solberg må derfor testes igjen i neste uke. Det er et krav at alle spillere kan vise til en negativ PCR-test før innreise til Danmark.

– Formen og kroppen kjennes bra, men dessverre testet jeg positivt igjen. Det er jeg selvsagt veldig lei meg for, fordi det kribler i magen etter å spille EM. Men i dette tilfellet er det ikke opp til meg, annet enn å håpe at neste ukes test er negativ, sier Silje Solberg.

– Det er selvfølgelig leit for Silje at hun fortsatt må vente på negativ COVID-test. Her må naturen gå sin gang, og som Silje håper vi negativ test til uken. Vi jobber videre med det gode målvaktsteamet som er på plass her, som gjorde en god jobb i kampene mot Danmark. De er forberedt på å stå de første kampene i mesterskapet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Katrine Lunde formidler at hun på det nåværende tidspunkt, og underveis i EM, ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer om at hun mistet sitt ufødte barn.

Relatert