Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB
Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB

Gassanlegg må stenge som følge av opptrapping av vekterstreik

Norsk Arbeidsmandsforbund trappet opp vekterstreiken lørdag og ytterligere 85 vektere er ute i streik. Gassanlegget Nyhamna må stenge ned.

Gassanlegget på Romsdalskysten venter at tapene vil bli betydelige som følge av at fire vektere med beredskapsoppgaver er tatt ut i streik.

– Det blir fort veldig mye penger. Det er 50 millioner standard kubikk, så det er betydelige beløp, sier Alfred Hansen i operatøren Gassco til NRK.

Anlegget får inn gass fra Ormen Lange-feltet og Aasta Hansteen-feltet og leverer store mengder gass til kontinentet og spesielt Storbritannia. De fikk ikke innvilget dispensasjon for anlegget.

De siste dagene har det vært uformell dialog mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Handel og Service for å prøve å finne en løsning på konflikten, men uten resultater.

Forbundet varslet fredag et nytt uttak på i alt 95 medlemmer gjeldende fra midnatt 1. desember.

Uttaket gjelder bare Securitas og er en forsterkning av tidligere uttak. Samtidig tar forbundet ut sine medlemmer ved heliporten i Hammerfest.

Bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass har tidligere varslet at flere gassfelt risikerer å måtte stenge som følge av opptrapping i streiken.

Totalt streiker nå 2.373 vektere. Streiken har pågått i over to måneder, noe som er uvanlig lenge i norsk sammenheng.

(©NTB)