PÅ VEI UT: Jon Engen-Helgheim, stortingsrepresentant og Innvandringspolitisk talsperson på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen.
PÅ VEI UT: Jon Engen-Helgheim, stortingsrepresentant og Innvandringspolitisk talsperson på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Berit Roald

Frp-topp vraket i nominasjonskamp

Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim (39), tapte kampen om den sikre førsteplassen på stortingslista for Buskerud Frp mot Morten Wold (53).

Stortingsrepresentant Morten Wold vant med 23 mot 17 stemmer.

– Jeg er glad og takknemlig for støtten. Ser frem til å drive valgkamp, sier Wold til TV 2.

53-åringen har vært stortingsrepresentant siden 2013 og er nå forsvarspolitisk talsperson for Frp.

– Vi må tåle voteringer og nå skal vi samle oss og kline til i Buskerud, sier Wold.

Jon Helgheim har i denne stortingsperioden vært en av de mest fremtredende politikerne for Frp. Han har vært talsperson for partiets innvandringspolitikk.

Frp får neppe to representanter på Stortinget fra Buskerud og Helgheim er helt ute av listen etter at han tapte kampvoteringen.

– Frps delegater i Buskerud ønsket ikke meg på Stortinget i neste periode fordi de var misfornøyd med plassene nedover på listen. Slik er politikken noen ganger. Jeg vil takke for den muligheten jeg fikk til å være stortingsrepresentant i 4 år. Jeg har lært veldig mye og forsøkt å benytte muligheten jeg fikk fullt ut. Frp har den beste politikken, men i neste periode blir det andre enn meg som skal fronte denne politikken. Det føles vemodig at det det ikke blir mer, men slik er det, skriver Helgheim på Facebook.

Relatert