RASER: Diego Maradonas advokat raser mot begravelsesbyrået.
RASER: Diego Maradonas advokat raser mot begravelsesbyrået. Foto: Juan Mabromata

Likbilder av Maradona vekker sterke reaksjoner

Diego Maradonas advokat raser etter at bilder av menn som poserer med legendens lik har lekket ut på nettet.

Torsdag begynte to bilder av tre forskjellige personer som poserer ved siden av Maradonas åpne kiste og viser tommel opp å spre seg i sosiale medier.

Mennene på bildene skal være ansatte ved begravelsesbyrået, skriver La Nacion. Sjefen ved begravelsesbyrået sier til avisen at han er forferdet over situasjonen, og at hendelsen skjedde da de ansatte var elene med kisten i noen minutter. Han beklager nå overfor Maradonas familie.

Den ansatte er allerede sparket, ifølge Telenoticias.

Maradonas advokat Matias Morla raser mot begravelsesbyrået på Twitter. Advokaten sier at han personlig skal finne de som delte bildet, og at de skal betale for det de har gjort.

Hyllet

Hyllestmarkeringene har vært mange etter at det mange anser som tidenes største fotballspiller døde onsdag.

I Buenos Aires måtte politiet bruke tåregass etter at det oppstod uroligheter blant de frammøtte ved vaken til ære for Maradona utenfor kontoret til Argentinas president.

Torsdag kveld norsk tid ble kisten med den avdøde fotballegenden fraktet gjennom gatene i Buenos Aires. Haugevis av argentinere hadde møtt opp for å hylle sin store helt.

Bilen med kisten ble eskortert av en rekke sikkerhetsfolk og biler, men det hindret ikke flere av de frammøtte i å komme seg til bilen, og gi den et lite dytt.

Markeringer i Napoli

Torsdag kveld har mange Napoli-supportere samlet seg utenfor Stadio San Paolo, som trolig snart blir omdøpt til Stadio Diego Armando Maradona til ære for klubbens aller største legende.

Napoli-supportere hadde samlet seg i hopetall for å hylle byens store helt før lagets med Rijeka i Europaligaen.

Bilder fra utenfor stadion viser supportere som fyrer opp bluss, vifter med flagg, og synger sanger til ære for klubbens aller største helt.

Relatert