Bokseprofilen Katharina vurderer vektgrep

Bokseprofilen Katharina Thanderz dro tilbake til Oslo etter karrierens kanskje største nedtur. Nå vurderer hun å ta et dristig karrierevalg.

– Jeg kommer til å dø av kulde!

Katharina Engene Thanderz møter oss ved Akerselva. Hun er født i Norge, men har bodd store deler av sitt voksne liv i Spania.

Hun er godt vant med mer behagelige temperaturer enn det Oslo kan vise til. Thanderz kommer til Norge for å hvile og restituere etter karrierens kanskje største nedtur.

– Jeg kom dit og var veldig overbevist om at jeg kunne vinne, så det ble en del timer med ikke så veldig bra følelse. Det blir veldig mye tenking, forklarer Thanderz.

32-åringen har bygget seg opp som en av verdens beste kvinnelige boksere i sin vektklasse, samt en av Norges mest spennende bokseprofiler.

13 seirer på 13 forsøk. To på knockout var fasiten før hun skulle i ringen mot britiske Terri Harper i London. Her kunne hun bli historisk som den andre norske kvinnen til å bli verdensmester i boksing etter Cecilia Brækhus.

Det endte med en sprukket trommehinne, knekt nese og tap på teknisk knockout da dommeren valgte å stoppe kampen i niende runde.

– Jeg visste at det var mye imot meg da jeg skulle til England og bokse med en engelsk bokser som er veldig god. Med engelske dommere. Det var veldig mye som ikke var på min side, men det er sånne kamper jeg har lyst til å bokse. Kamper som jeg føler har mye å si for min egen del, sier Thanderz.

Vekten er vanskeligst

Hun sikter til de bokserne som tidlig i karrieren har valgt å møte enklere motstand. Da for å bygge opp ryktet og profilen sin.

Hun har tenkt mye på hva som kan gjøres annerledes. Et av grepene hun vurderer, er å gå opp en vektklasse.

For det er ikke tøff trening eller harde slag som er det vanskeligste med boksingen. Det er piningen ned i vekt.

– Når jeg blir spurt hva som er vanskeligst med boksingen, så er det nok det som har med vekten å gjøre. Fokuset blir litt feil når du skal bruke så mye energi på vekten som jeg har gjort de siste årene. Du veier deg jo hver dag, veier maten din, sier hun.

– Plutselig går det en uke, og du har ikke gått ned noe som helst. Spesielt som jente tror jeg at det er enda vanskeligere. Man blir jo litt mentalt påvirket av det også. Det blir mer ekstremt jo nærmere man er kampen. Uken før kampen må du kanskje kutte ut væske, svette veldig mye og trene med masse klær, beskriver Thanderz.

– Tror det er bedre

Hun bokser nå i super fjærvekt, hvor vektgrensen ligger på 59 kilo.

– Jeg tror det kanskje er bedre å bokse i super lettvekt, hvor grensen er 63,5 kilo.

Men selv om hun i så tilfelle må starte på nytt i en ny vektklasse, tror hun en endring kan være viktig for henne som bokser.

– Jeg begynner jo ikke helt på scratch, men jeg må nok gå noen kamper før jeg får noen viktige utfordringer. Men det er jo greit også, for da får jeg kjenne litt på hvordan det er å bokse i en ny vektklasse.

Heldigvis er hun fortsatt veldig sulten. Gulroten er en ny sjanse på en VM-tittel.

– Nå ser jeg bare frem mot å komme tilbake til trening. Forhåpentligvis går jeg nok kamp i starten av neste år, tenker jeg. Nå er det bare å komme seg opp på beina og fortsette. Den dagen jeg ikke føler jeg har den motivasjonen eller gleden lenger, så må jeg stoppe.

Relatert