SYK: Prinsesse Sophia og prins Carl Philip har blitt smittet med korona. Her under deres sønn Alexanders dåp.
SYK: Prinsesse Sophia og prins Carl Philip har blitt smittet med korona. Her under deres sønn Alexanders dåp. Foto: Henrik Montgomery/tt

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har fått covid-19

Det svenske kongehuset bekrefter at prinsen og prinsessen har testet positivt.

På sine nettsider skriver det svenske kongehuset at prinseparet kun har lettere luftveissymptomer, og at de har det bra etter forholdene. De ble umiddelbart satt i karantene i sitt hjem sammen med sine to barn.

Smittesporing er iverksatt av den svenske kongefamiliens livlege. Den svenske kongen, dronningen, kronprinsesse Victoria og prins Daniel vil også teste seg, opplyses det.

BISTÅR: Prinsesse Sofia tok et tredagers-kurs for å kunne bistå som støttepersonell ved Sophia Hjemmesykehus i Stockholm.
BISTÅR: Prinsesse Sofia tok et tredagers-kurs for å kunne bistå som støttepersonell ved Sophia Hjemmesykehus i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Både prins Carl Philip og prinsesse Sofia har bistått under Sveriges kamp mot pandemien. Prinsen som reserve-offiser i det svenske forsvaret, og prinsessen som støttepersonell ved Sophia hjemmesykehus i Stockholm.

– Å være i stand til å hjelpe i denne vanskelige tiden er ekstremt givende. Takk, skrev prinsesse Sofia i et Instagram-innlegg.

Sverige er hardt rammet av korona-pandemien, og så langt har over 6500 svensker mistet livet. Over 230.500 personer har fått påvist viruset.