I TVIL OM ENIGHET: Frp-leder Siv Jensen er fortsatt ikke sikker på verken om eller når Frp og regjeringen kan komme til en enighet om neste års statsbudsjett. Her sammen med Kjetil Løset, kommunikasjonssjef i Frp på vei ut av Statsministerens kontor hvor det var møter torsdag formiddag.
I TVIL OM ENIGHET: Frp-leder Siv Jensen er fortsatt ikke sikker på verken om eller når Frp og regjeringen kan komme til en enighet om neste års statsbudsjett. Her sammen med Kjetil Løset, kommunikasjonssjef i Frp på vei ut av Statsministerens kontor hvor det var møter torsdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Kjemper mot klokka: – Nå er det alvor

Det er ingenting som tyder på at regjeringen og Frp blir enig om statsbudsjettet innen Stortingets frist i morgen, mener Frp-leder Siv Jensen.

– Det er alvor nå. Det er regjeringen som kan løse denne knuten, sa Siv Jensen til TV 2 på vei inn i nok et forhandlingsmøte med partilederne i regjeringen; Erna Solberg (H), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Guri Melby (V).

– Når ikke fristen

Etter halvannen time i forhandlinger kom Jensen ut igjen, og kunne melde om fortsatt stor avstand.

Fristen for å avgi finansinnstillingen er i morgen, men det må trolig Finanskomiteen gjøre uten at det foreligger en budsjettenighet. For Frp-lederen tror ikke den fristen er mulig å nå.

– Vi blir ikke ferdig innen den fristen – hvis vi blir ferdig, sier Jensen.

Regjeringen er avhengig av Frp for å få vedtatt statsbudsjettet for 2021. Saken skal opp i Stortinget 3.desember. En eventuell avtale kan da legges fram i salen før debatten. Da må partiene klare å bli enige i løpet av den neste uken.

– Hjelper ikke

Jensen gjentar at viktige krav for Frp er mer til pensjonistene, mer til samferdsel, kutt i avgifter og gjennomslag på innvandringsfeltet.

– Når vi sier at vi vil kutte avgiftene på grensehandelsutsatte varer så må vi gjøre det ordentlig. Det hjelper ikke bare med noen små reduksjoner. Det vil ikke ha noen ting å si for grensehandelen, sier Jensen.

TV 2 har tidligere kunnet melde at Frp har fått gjennomslag for å kutte ned sukkeravgiften, avgiften på ikke-alkoholholdige drikkevarer og emballasjeavgiften, men åpenbart mener Jensen det er behov for mer for at Frp skal støtte budsjettet.

– Det er viktig at reduksjonene blir store nok til at det får effekt. Det kan bidra til at de som har midlertidig jobb i varehandelen kan få fast jobb i et scenario der grensene åpner igjen, mener Frp-lederen.

Relatert