SPONTABORTERTE: I en kronikk beskriver Meghan Markle hvordan hun opplevde å miste det som skulle bli hennes barn nummer to.
SPONTABORTERTE: I en kronikk beskriver Meghan Markle hvordan hun opplevde å miste det som skulle bli hennes barn nummer to. Foto: Adrian Dennis

Meghan Markle åpner opp om spontanabort

GOD KVELD NORGE (TV 2): I en kronikk i «New York Times» avslører hertuginnen av Sussex hvordan hennes andre graviditet endte galt.

I dagens «New York Times» beskriver Meghan Markle (39) hvordan hun opplevde å miste det som skulle bli hennes andre barn, etter at hun flyttet tilbake til USA.

I kronikken forklarer hun at det skjedde: «En juli morgen, som begynte som en helt vanlig dag». Hun beskriver at hun følte en sterk smerte mens hun skiftet bleie på sønnen Archie (1).

«Jeg visste, mens jeg tviholdt på mitt førstefødte barn, at jeg mistet mitt andre», skriver Hertuginnen.

Bare noen timer senere lå hun på sykehuset og holdt mannen sin, prins Harry (36), i hånden.

Et tungt år

«Da jeg satt i sykehussengen og vitnet hjertet til mannen min knuse, mens han prøvde å holde i de knuste delene av mitt eget, innså jeg at den eneste måten å begynne å helbrede på, er å spørre: «Har du det bra?», skriver Markle.

Videre beskriver hun hvordan året 2020 har vært tungt. I tillegg til å sørge over sitt ufødte barn, viser hun til dødsfallene som følge av koronaviruset, «Black Lives Matter»-bevegelsen, president-valget i USA.

«Dette året har ført så mange av oss til bristepunktene. Tap og smerte har plaget hver og en av oss i 2020, i øyeblikkene både fulle og svekkende».

Selv har hertugparet vært gjennom et turbulent år, hvor de i januar kunngjorde at de ønsket å gi opp sin kongelige posisjon og plikter. Siden det har de flyttet midlertidig til Canada og kjøpt bolig i Santa Barbra, California, hjemstedet til Markle.

Oppfordring

Kornikken har hun kalt «Tapene vi deler», og hun hyller kvinner som har delt sin historie rundt å miste et barn.

«Å miste et barn betyr å bære på en nesten uutholdelig sorg. Opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten over vårt tap, oppdaget ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har ti til 20 av dem vært gjennom en spontanabort. Likevel er samtalen tabu, omfavnet av skam», skriver hun.

Markle avslutter med å oppfordre folk til å spørre hverandre om det går bra og at vi nærmer oss en høytid mange ikke får tilbringe med sine kjære.

«Vi tilpasser oss en ny normal, hvor ansiktene våres er dekket av en maske, men det tvinger oss til å se hverandre i øynene- noen ganger er de fylt av varme, andre ganger av tårer. For første gang på lenge ser vi hverandre ordentlig som mennesker.

Har vi det bra? Vi vil få det bra.»

Relatert