FIASKO: Christian Eriksens Inter-karriere ser ut til å bli langt kortere enn noen hadde ventet.
FIASKO: Christian Eriksens Inter-karriere ser ut til å bli langt kortere enn noen hadde ventet. Foto: Miguel Medina

På vei bort etter Italia-fiasko: – Ble ikke som jeg drømte om

Christian Eriksen har falt helt igjennom i Inter. Ti måneder etter overgangen fra Tottenham kan danskens Serie A-liv snart være over.

Se Inter-Real Madrid på TV 2 Sport 1 og Sumo onsdag fra kl. 20.30.

I januar skrev Eriksen under en lukrativ Inter-kontrakt på 4,5 år etter over seks sesonger i Premier League. Men oppholdet i Italia har ikke gått etter planen.

28-åringen har ikke vært i nærheten av å kopiere formen som ga ham masse lovord i Tottenham. I høst har han kun fått sju kamper (fire fra start), og på disse har han verken scoret eller slått målgivende pasninger.

– Det ble ikke som jeg drømte om. Folk vil se meg spille, og jeg skulle gjerne sett at det ble sånn også, men treneren har andre ideer. Det må jeg respektere, innrømmer Eriksen.

Nå heller det mot at han går til en ny klubb over nyttår. Paris Saint-Germain i Frankrike og en retur til engelsk fotball blir nevnt.

– Vi må aldri holde tilbake en spiller som ber om å få dra, sier Inter-direktør Giuseppe Marotta.

Det begynte tidlig å gå rykter om at Antonio Conte ikke var fornøyd med Eriksen. Den tidligere Juventus- og Chelsea-treneren mener han har gitt dansken «mange flere muligheter og spilt mer enn andre».

– Valgene mine blir alltid gjort til det beste for Inter, sier Conte.

Eriksen står med bare fire mål på 33 Inter-kamper. I Tottenham scoret han 69 mål og hadde hele 89 målgivende pasninger på 305 oppgjør.

(©NTB)

Relatert