SLAKTET: Flere døde griser ble funnet rundt omkring i Danmark. Foto: Bildet er tatt av aksjonistene selv, men er hentet fra avisen B.T.
SLAKTET: Flere døde griser ble funnet rundt omkring i Danmark. Foto: Bildet er tatt av aksjonistene selv, men er hentet fra avisen B.T.

Makabre funn i København

Politiet i København melder om at de har funnet døde minigriser på flere forskjellige steder i den danske hovedstaden.

Grisene har blant annet blitt funnet ved danske parlamentet, samt lokalene til mediehusene Danmarks Radio og Politikens Hus.

Ifølge politibetjent Henrik Stormer, så har det også blitt funnet flere plastkasser fylt med døde minigriser rundt om i byen. På kassene var det festet plakater med beskjeden: «Her dør 4000 minigriser hver dag.»

Ifølge danske TV 2 har det foreløpig blitt funnet fire døde griser i byen.

Stormer sier at funnene har blitt fjernet, og at saken vil etterforskes videre av politiet.

Aksjonister

TV 2 skriver at en en gruppe aktivister har sendt ut en pressemelding, hvor de tar på seg skylden for hendelsen.

– Vi har valgt å gjennomføre denne aksjonen, fordi vi i Danmark produserer 33 millioner svin årlig, som blir mishandlet og misbrukt, står det i pressemeldingen.

De beskriver videre aksjonen som å være et opprør mot måten danskene produserer svin på. Aktivistene skriver at svineindustrien har konsekvenser for danskenes drikkevann, biologiske mangfold og folkehelse.

Ifølge aktivistene selv, har de plassert 16 døde minigriser rundt om i den danske hovedstaden, natt til mandag.

Ringte politiet selv

I dokumentaren «Klimakæmperen», som skal gå på kanalen TV 2 ECHO mandag kveld, så forklarer klimaaktivist Fabian Vennekilde hva som er målet med aksjonen.

– Dersom vi skal klare å få danskene til å forstå at klimaet og miljøet er i ferd med å bli ødelagt, så er vi nødt til å rope så høyt som vi overhodet kan, sier han.

I Det biologiske fakultetet ved Københavns Universitets hage så er grisene lagt ved siden av hverandre, omgitt av blomster og levende lys.

– Vi har prøvd å gjøre det så fint som mulig, sier Vennekilde.

Aktivisten sier at han selv ringte politiet og fortalte om at det lå døde griser utenfor fakultetet. Da han pratet med politiet erkjente han imidlertid ikke at det var han selv som hadde lagt grisene der.

Til TV 2 sier Vennekilde at han forventer å bli arrestert, og at han akter å ta konsekvensene av sine egne handlinger.