Stemmetellingen etter det amerikanske valget fortsetter enkelte steder, etter søksmål fra Trump-leiren.
Stemmetellingen etter det amerikanske valget fortsetter enkelte steder, etter søksmål fra Trump-leiren. Foto: Brynn Anderson/AP

Trump krever enda en omtelling i Georgia

President Donald Trump har formelt bedt om nok en omtelling av stemmene i Georgia, en av de avgjørende delstatene han tapte i presidentvalget.

Georgia, som historisk har vært en bastion for Republikanerne, ble vunnet av Joe Biden med over 12.000 stemmers overvekt. Resultatet er blitt gjennomgått i en håndopptelling av stemmene, og er formelt godkjent av delstatens republikanske guvernør.

Men ettersom seiersmarginen var så lav, hadde Trump som tapende part rett til å kreve en omtelling. Det har Trump gjort lørdag kveld.

Omtellingen som nå vil finne sted skal skje maskinelt.

Ifølge Reuters hadde flere hundre Trump-tilhengere samlet seg utenfor statshuset i Atlanta, Georgia på lørdag. Der fordømte de media for å utrope Biden som valgvinner og republikanske statsledere for å sertifisere resultatet.

Bidens valgseier i Georgia ble bekreftet fredag, som den første seieren for en demokratisk valgkandidat på nesten tre tiår.

Kritikere mener at Trumps håndtering av maktskiftet har alvorlige konsekvenser for den nasjonale sikkerheten og kampen mot koronaviruset, som har drept nesten 255.000 amerikanere.

(©NTB / TV2)

Relaterte