MÅLLØS: Alexander Sørloth i hodeduell med Eintracht Frankfurts Evan N'Dicka.
MÅLLØS: Alexander Sørloth i hodeduell med Eintracht Frankfurts Evan N'Dicka. Foto: Kai Pfaffenbach

Sørloth-erstatter sikret poeng for Leipzig

Alexander Sørloth gikk nok en gang målløs av banen for RB Leipzig. En annen skandinav sikret poengdeling.

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 1-1

Alexander Sørloth startet på topp for RB Leipzig da de gjestet Eintracht Frankfurt på Commerzbank-Arena lørdag kveld. Kampen endte 1-1, men det ble ingen stor kveld sett med norske øyne. Sørloth ble byttet ut i pausen, hvorpå hans danske erstatter sikret poeng for de røde og hvite.

Kveldens kamp var Sørloths sjette for RB Leipzig. 24-åringen har så langt 288 minutter på banen, fremdeles uten mål eller målgivende.

Nære på for Sørloth

Det ble en jevn førsteomgang i Frankfurt. Sørloth var nære ved å skli inn et innlegg fra Amadou Haidara etter en drøy halvtime, men 24-åringen hadde ikke marginene på sin side.

Kampens første scoring kom like før pause, da Evan N’Dicka og Aymen Barkok utnyttet et sløvt Leipzig-forsvar. Barkok var iskald på avslutningen og dermed kunne Frankfurt gå i garderoben til pause med ledelse.

Sørloth klarte aldri å sette preg på kampen og nordmannen ble erstattet av danske Yussuf Poulsen i pausen. Det skulle vise seg å være en god avgjørelse av Leipzig-sjef Julian Nagelsmann. Poulsen utlignet på utsøkt vis etter 57 minutter, da han flikket ballen opp i krysset etter målgivende fra Angeliño.

I det 87. minutt var dansken igjen farlig foran mål, men en lynrask Kevin Trapp i Frankfurt-målet reddet ett poeng for hjemmelaget.

Etter at serieleder Bayern München kun klarte uavgjort mot Werder Bremen hadde Leipzig muligheten til å klatre opp på delt førsteplass med den regjerende mesteren i Bundesliga, men det klarte de altså ikke.

Kampen er Eintracht Frankfurts femte uavgjort på åtte kamper og klubben ligger nå på 11. plass med 11 poeng. RB Leipzig ligger på tredjeplass med 17 poeng, to poeng bak serieleder Bayern München.

Relatert