Politiet i Oslo rykket ut til én fest i hovedstaden natt til lørdag, mens festdeltakere flere steder i landet blir anmeldt for brudd på smittevernreglene.
Politiet i Oslo rykket ut til én fest i hovedstaden natt til lørdag, mens festdeltakere flere steder i landet blir anmeldt for brudd på smittevernreglene. Foto: Fredrik Hagen/ NTB

Festdeltakere anmeldt flere steder i landet

Politiet rykket natt til lørdag ut til fester i Oslo, Tromsø og Askim. Deltakere og arrangører anmeldes for brudd på smittevernreglene.

Politiet i Oslo avsluttet ved 02-tiden natt til lørdag en fest på Grünerløkka med tolv deltakere.

– Det ble bare denne ene festen. Ingen andre er anmeldt, og det er gledelig. Det tyder på at folk tar reglene alvorlig, og det er vi glade for, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt lørdag morgen.

Hun sier det har vært en veldig rolig natt i hovedstaden sammenlignet med det de er vant til på en normal natt til lørdag.

– Det er tydelig at skjenkestoppen har en effekt, sier Skott.

To fester i Tromsø

Politiet i Tromsø avsluttet også to fester med henholdsvis 11 og 15 deltakere.

– Både arrangører og festdeltakere blir anmeldt, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt lørdag morgen.

I likhet med Line Skott understreker han at de fleste ser ut til å være flinke til å følge smittevernreglene og at natten ellers har vært stille.

– Men vi må jo dessverre reagere når stoda er slik som den er i kongeriket, sier Nilsen.

Både Oslo og Tromsø har innført lokale regler som forbyr mer enn ti personer å samles i private hjem.

– Altfor mange

I Askim fikk politiet i 01-tiden også melding om fest.

– Det var 26 godt voksne på denne festen. Vi anså dette som et privat arrangement og da er det altfor mange som deltok i hensyn til smittevernloven, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Sørøst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

– Samtlige 26 festdeltakere ble anmeldt for brudd på smittevernloven, legger han til.

I Nannestad brøt Øst politidistrikt bryte opp en privat fest i et vel-lokale like før klokken 20 fredag kveld, skriver NRK.

– En deltager og en arrangør blir anmeldt. Det har vært anslagsvis 30 personer der, både barn og voksne, og på en måte som ikke tilfredsstiller kravene med tanke på smittevernet, sier operasjonsleder Sveen til kanalen.

Relaterte