KARANTENE: Lillestrøm spilte mot Jerv forrige onsdag. Smitten hos Jerv innebærer at også Lillestrøm må i karantene.
KARANTENE: Lillestrøm spilte mot Jerv forrige onsdag. Smitten hos Jerv innebærer at også Lillestrøm må i karantene. Foto: Terje Pedersen

Jerv og Lillestrøm i karantene

Begge klubbene må i ti dagers karantene etter en positiv koronatest i Jerv-troppen.

Jerv spilte mot LSK sist onsdag – nå må begge lagene i karantene.

Det skriver NFF i en pressemelding fredag kveld.

Jervs kamp mot Åsane lørdag er allerede utsatt. De bekrefter på egne hjemmesider at en av deres spillere har avgitt en positiv koronatest.

Jerv var i september første klubb i norsk toppfotball som fikk en spiller smittet med koronavirus. Den gang måtte laget utsette tre seriekamper. Sørlendingene har sammen med noen få andre i Obos-ligaen én kamp mindre spilt enn flertallet av lagene.

Lillestrøm bekrefter også på egne nettsider at de må i ti dagers karantene. Dermed er søndagens kamp mot KFUM utsatt.

To ny karantener i Obos-ligaen medfører konsekvenser for sluttføringen av ligaen. NFF vil nå, sammen med Norsk Toppfotball og Discovery, Networks, omberamme kampene frem mot jul.

- Det er flott og særdeles viktig at klubbene varsler NFF med en gang en har smitte. Da får man muligheten til å iverksette tiltak. Smittesituasjonen i Norge i dag er alvorlig og vi gjentar oppfordringen om at våre klubber går mest mulig i isolasjon, sier leder av konkurranseavdelingen Nils Fisketjønn.

Fredag ettermiddag fikk TV 2 bekreftet at hele Åsane-laget må i karantene, etter at en spiller testet positivt.

Relatert