BYGGES: Det nye nasjonalmuseet bygges mellom Aker Brygge og Rådhusplassen i Oslo. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
BYGGES: Det nye nasjonalmuseet bygges mellom Aker Brygge og Rådhusplassen i Oslo. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt til 2022

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet som bygges på Vestbanetomta i Oslo, er utsatt igjen.

Museet skulle etter planen åpne høsten 2020, men ble utsatt til våren 2021 ettersom to kritiske leveranser til byggeprosjektet ble forsinket.

Nå er åpningen utsatt igjen, og bygget ventes ferdigstilt i 2022.

I tillegg til forsinkelser av leveranser, har også effekten av koronapandemien gjort at Statsbyggs ferdigstillelse av det nye Nasjonalmuseet har tatt lengre tid enn planlagt.

Slik situasjonen er nå, kan kunstmonteringen tidligst begynne i starten av 2021. Dette gjør at åpningen av det nye Nasjonalmuseet derfor må utsettes til 2022, skriver Nasjonalmuseet i en pressemelding fredag.

– Forhåpentligvis blir det ikke langt inn i 2022 at vi kan slå dørene opp for publikum, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Smittesituasjonen har gitt utfordringer med transport og logistikk, og stans i enkelte leveranser. Det har også oppstått forsinkelser på grunn av karantene for spesialister og håndverkere fra utlandet.

Det nye nasjonalmuseet blir Nordens største kunstmuseum, med rundt 5.000 kunstverk som skal stilles ut i den faste samlingsutstillingen.

Kostnadsrammen på museumsbygget er seks milliarder kroner, har Kommunal- og moderniseringsdepartementet opplyst i en pressemelding.

Nasjonalmuseet som bygges på Vestbanetomta i Oslo.

Relatert