NY, STOR SESONG? Jamie Vardy og Leicester har fått en pangstart på sesongen, og leder Premier League etter åtte serierunder. Søndag venter Liverpool på Anfield.
NY, STOR SESONG? Jamie Vardy og Leicester har fått en pangstart på sesongen, og leder Premier League etter åtte serierunder. Søndag venter Liverpool på Anfield. Foto: Rui Vieira

Vardy før møtet med skadeskutt Liverpool: – En grunn til at de ble mestre

Søndag møter ligaleder Leicester regjerende mester Liverpool på Anfield. Toppscorer Jamie Vardy spår en tøff kamp, tross et skadeskutt Merseyside-lag.

Leicester har fått en meget god start på sesongen, og etter åtte kamper troner «The Foxes» alene på topp med 18 poeng. Poenget bak jakter regjerende Premier League-mester Liverpool. Søndag møtes de to lagene til toppkamp på Anfield.

– Vi har startet veldig bra, men det er en lang sesong og vi må bevare stabiliteten. Vi vet at dersom vi leverer opp mot vårt beste, så kan vi få med oss de poengene, sier en offensiv Jamie Vardy til TV 2.

Det er 20 år siden sist Leicester slo Liverpool på Anfield, men sjeldent har muligheten vært bedre enn nå. Jürgen Klopp må nemlig klare seg uten nøkkelspillere som Virgil van Dijk, Joe Gomez, og Trent Alexander-Arnold, for å nevne noen. Flere andre spillere, deriblant kaptein Jordan Henderson, Mohamed Salah og venstreback Andy Robertson er også usikre kort før søndagens kamp.

– Det er en kamp Leicester kan trives i. De gir initiativet over til Liverpool og prøver å slå tidligere baller gjennom på Vardy i bakrom. Det er en utrolig spennende kamp, og med de skadeproblemene Liverpool har så er det veldig, veldig åpent, sa TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp i Premier League-podkasten tidligere denne uken.

Men skader til tross, Vardy tror ikke Leicester står overfor en enkel oppgave på Anfield.

– Liverpool har en fantastisk tropp. Det er en grunn til at de ble mestre forrige sesong, og det var ikke på grunn av elleve spillere. De brukte hele troppen og de har mye kvalitet. Uansett hvem som spiller er det gode spillere, og jeg må være på mitt beste for å komme til sjanser, sier han og fortsetter:

– Men som sagt, vi vet at dersom vi spiller opp mot vårt beste kan vi slå alle lag. Det handler om å holde fokus på oss selv.

Stolt toppscorer

Vardy er en av hovedårsakene til Leicesters suksess så langt denne sesongen. 33-åringen har dunket inn ikke mindre enn åtte fulltreffere på sju kamper i Premier League.

– Det har vært bra, men det er fortsatt tidlig. Vi må holde det gående, og om vi fortsetter å få gode resultater, kan jeg forhåpentligvis fortsette å score, sier han ydmykt.

Siden Premier League-debuten i 2014 har Vardy vært Leicesters toppscorer i fem av seks sesonger. Totalt har det blitt 111 scoringer på Englands øverste nivå, en prestasjon angriperen ikke turte å drømme om for ti år siden. Da jobbet han som fabrikkarbeider og spilte fotball i engelsk 8. divisjon.

– Nei, det var aldri noe som slo meg. På den tiden spilte jeg bare fotball for å ha det gøy, og det gjør jeg fortsatt. Selv om jeg spilte på lavere nivåer klarte jeg å score mange mål og nyte fotballen. Det var det som ga meg muligheten til å bli Leicester-spiler, forklarer Vardy, samtidig som han gir seg selv et velfortjent klapp på skulderen.

– Jeg er skikkelig stolt av det jeg har oppnådd, samtidig som jeg tror det er mye i vente. Jeg konsentrer meg alltid om neste kamp, og så får vi se hvor bra jeg kan gjøre det.

På vei mot en ny «Leicester»?

Etter en meget god start på årets sesong har mange Leicester-supportere begynt å drømme om en gjentakelse av 15/16-sesongen. Men mannen som bidro med 24 scoringer i de helblåes jubelsesong tar ikke av riktig enda.

– Hvem vet hva som vil skje. Vi har utrolige spillere og vi vet at vi kan slå alle. Det har blitt noen feilskjær så langt, men det handler om å lære av det, sier han, og fortsetter:

– Vi vil fortsette å forbedre oss, og nå handler det om de små detaljene for å bli enda bedre. Det viktigste er å bevare stabiliteten. Klarer vi det, så bør vi være helt der oppe.

SØNDAG: Se Liverpool – Leicester på TV 2 Sport Premium og Sumo fra klokken 20.15.

Relatert