Voldtekt som humor: – Behandler temaet med respekt

GOD KVELD NORGE (TV 2): I humorserien «Sigurd fåkke pult» tar de opp temaet voldtekt.

Torsdag ga Discovery et innblikk i vinteren og vårens programmer på TVNorge og Dplay. Jon Almaas ledet den heldigitale presentasjonen som var spilt inn på Trollvann i Grefsenåsen.

En av humorseriene som vender tilbake er «Sigurd fåkke pult» hvor hovedkarakteren Sigurd, som spilles av Steinar Klouman Hallert (26), blir voldtatt.

– Gratulerer Sigurd, du har pult, sier en den ene karakteren, før en annen skyter inn:

– Han har ikke pult, han har blitt voldtatt.

Se hele intervjuet øverst i saken.

Det mørke og det morsomme

Selv mener Hallert at det er innenfor å spøke med mørke temaer, som voldtekt og mener de har gjort det på en skikkelig måte.

– Jeg liker å tro at vi har laget et rom hvor det nødvendigvis ikke bare er fokus på humor. Akkurat den scenen er ikke så komisk, forklarer Hallert og fortsetter:

– Så det er jo i større grad, denne sesongen, et humor-drama, hvor vi har klart å kombinere det mørke og det morsomme.

Han poengterer videre at det aldri var et ønske om å provosere, snarere tvert i mot.

– Vi tok oss selv i å diskutere tematikken og synes det var veldig interessant. Folk i redaksjonen hadde forskjellige meninger og da følte vi det var på sin plass å lage noe om det, utdyper han.

Reaksjoner

Karakteren «Mads» som er Sigurds beste venn og romkamerat spilles av Erlend Mørch. Han sier at reaksjoner må man forvente.

– Absolutt. Reaksjoner får man på alt mulig nå, fordi absolutt alle har tilgang på internett.

– Hvis man behandler temaet med respekt, så kommer man unna med å tulle med det aller meste. Bortsett fra transeksuelle, de skal man ikke tulle med, sier Mørch.

En annen romkamerat av Sigurd, er karakteren «Tuva» som spilles av Eline Grødal. Hun synes tematikken er intressant, nettopp fordi de tillater å la folk ha ulike perspektiver.

– Mads og Tuva karakterene prøver jo å være der for Sigurd, i denne opplevelsen, forteller Grødal og legger til:

– Men så er det jo da interessant hvordan den dialogen utformer seg. De har en tydelig tanke om hvordan han skal prosessere det han har opplevd. Mens han sitter igjen og får kanskje ikke egentlig utrykket det han føler på.

Relatert