Bussjåføren Rob (53) har millioner av visninger på TikTok: Nå trender han i Russland og Asia

Robert Scott er en bussjåfør med svært godt humør.

Robert «NorwayRob» Scott (53) har bodd i Bergen over 20 år - og har blitt en verdensstjerne på videoappen TikTok. Med millioner av visninger på videoene sine, er Rob kanskje en av verdens mest kjente bussjåfører.

– Det å få folk til å le er det beste som finnes i verden. Ved siden av raspeballer - selvfølgelig, sier amerikaneren.

Robert, som opprinnelig er fra Boston i USA, er bussjåfør til vanlig. For over ett år siden startet han TikTok - og har allerede rukket å bli en superstjerne på appen.

– Det var barna mine som maste på meg om at jeg måtte komme meg på appen, forteller han.

Trender i Asia og Russland

Robert og sønnen Christopher Scott (26) samarbeider om alle videoene som deles på TikTok, men det er i hovedsak pappa Rob som er ansiktet utad på appen. Videoene inneholder trender, dans og viktige budskap.

SOME: Robert og sønnen begynte først med humorinnslag på sosiale medier.
SOME: Robert og sønnen begynte først med humorinnslag på sosiale medier. Foto: Rudi Jakobsen / TV 2

– Det er Christopher som filmer, redigerer og setter på effekter. Jeg er kun et pent ansikt. I hvert fall litt. Vi sitter ofte på rommet hans og gråter av latter fordi vi har det så gøy når vi holder på, sier Rob.

– Ja. Du kommer ganske langt med en litt morsom far, sier sønnen.

Nå trender flere av videoene både i Asia og Russland. TV 2 har sett flere av reaksjonene på TikTok. Og den livlige bussjåføren har allerede rukket å være med på japansk TV.

TikTok-videoene lages enten før eller etter arbeidstid. På spørsmål om hvor ideene kommer fra, svarer 53-åringen:

– Jeg har vært gift i over 20 år. Jeg har tre barn og en hund. Det er en bok nok i seg selv.

Rob forteller at han ofte jobbet 12 timer for dagen i en DVD-butikk da barna var yngre - og dermed sjeldent fikk sett ungene sine.

– Hvordan har dette påvirket forholdet til deg og familien?

– Det har brakt oss mye mer sammen. Nå må jeg prøve ikke å gråte, svarer en følelsesladd Rob.

Blir gjenkjent på bussen

Den amerikanske bussjåføren kjører flere busslinjer i Bergen. Men til tross for en helt «vanlig» jobb, blir Rob ofte gjenkjent på bussen. Det varmer 53-åringen sitt hjerte.

AMERIKANER: Bussjåføren er opprinnelig fra Boston i USA. Hans store drøm var å bli bussjåfør.
AMERIKANER: Bussjåføren er opprinnelig fra Boston i USA. Hans store drøm var å bli bussjåfør. Foto: Rudi Jakobsen / TV 2

– Noen passasjerer kan rope navnet mitt, mens andre kan snikfilme meg. Hvis jeg har hatt en dårlig dag, gjør det meg utrolig glad at folk kommer bort for å hilse.

– Det er imidlertid viktig for meg å legge til at når du kommer på bussen min, er sikkerhet første prioritet. Jeg tar jobben min veldig seriøst. Men jeg liker å ha det gøy.

TV 2 har vært i kontakt med Scott sin arbeidsgiver, Tide, som skriver i en SMS:

– Rob har gjennom sin TikTok-konto profilert bussjåføryrket på en alternativ, litt ny måte, som tydeligvis fenger mange, sier kommunikasjonsdirektør Marianne Frønsdal i Tide.

Relatert