UVÆR: Nødetatene ba folk holde seg hjemme på Vestlandet onsdag på grunn av uværet, men det ble ikke så ille som fryktet. Bildet er fra E39 ved Dragsundet. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB
UVÆR: Nødetatene ba folk holde seg hjemme på Vestlandet onsdag på grunn av uværet, men det ble ikke så ille som fryktet. Bildet er fra E39 ved Dragsundet. Foto: Statens vegvesen webkamera / NTB

Uværet skaper kaos: – Jordras, flom og innstilte ferger

Det har vært uvær flere steder i landet i natt.

I Vestland er flere fergeavganger innstilt og veier er stengt på grunn av flom og jordras.

– Vi anbefaler folk å følge med på vegvesenet sine nettsider for å sjekke vei og føringer før de legger ut på tur, sier John Andreas Omdal ved vegtrafikksentralen vest til TV 2.

Riksvei 13 mellom Odda og Tyssedal er stengt på grunn av ras.

– Veien ble stengt femten minutter før raset på grunn av fare for ras. Så gikk raset klokken 02.30, forteller Omdal.

Han vet ikke hvor lenge veien vil være stengt.

– Jeg er i grunn litt usikker på hvor stort det er, men det dekker hele veibanen. Jeg vet ikke om det blir en langvarig stenging eller om det bare blir rydding og åpning, sier Omdal.

E 134 Haukelifjell er stengt ved Tyrveli og Liamyrane på grunn av omfattende ras.

Fylkesvei 5734 i Gloppen kommune er stengt på grunn av steinras.

Fylkesvei 572 mellom Bruravik og Uvilk har redusert fremkommelighet på grunn av steinras. To steiner på runst 100 kg hver og en stor stokk ligger i veibanen, melder vegtrafikksentralen på Twitter.

Flere mindre fylkesveier er stengt på grunn av flom.

Nesten 3.000 uten strøm

Rundt 2.700 strømkunder i Innlandet er uten strøm torsdag morgen. Men ellers har været skapt få problemer natt til torsdag, melder NTB.

Rundt 2.700 kunder i kraftselskapet Elvia er strømløse på grunn av sterk vind og trefall.

Snøkaos på fjellovergangene

Også Vegtrafikksentralen Øst melder om at vinterføre skaper problemer på fjellovergangene. Fylkesvei 27 ved Venabygdsfjellet og fylkesvei 51 ved Valdresflye er midlertidig stengt.

-Det er en kombinasjon av sterkt vind og snøfall som fører til stengte overganger. Entreprenører jobber med å brøyte, sier trafikkoperatør Trude Lindstad.

Riksvei 15 over Strynefjellet kan også bli stengt torsdag som følge av kraftig snøfall.

Roligere i Trøndelag

I Trøndelag har natten gått bedre enn forventet.

- Det har blåst litt og noen trær har falt over veien, men de er ryddet. Ellers er det er litt snø på veiene, men det er jo bare å forvente i slutten av november. Det har jo vært unormalt lenge bart, sier Erling Bransholt, i Statens vegvesen region Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Trafikken flyter fint, sier han

Relatert