SER KAMPEN HJEMMEFRA: Joshua King skal følge kampen mellom nødlandslaget og Østerrike hjemme foran TV-en.
SER KAMPEN HJEMMEFRA: Joshua King skal følge kampen mellom nødlandslaget og Østerrike hjemme foran TV-en. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– De må bare gå utpå der og gi alt. Det er nok

Er beskjeden fra Joshua King før nødlandslaget sin kamp mot Østerrike.

Onsdag kveld skal nødlandslaget barke sammen mot Østerrike i det som er en avgjørende kamp for Norge i Nations League.

Flere av dem som har blitt hentet inn i A-lagstroppen skal spille med flagget på brystet for aller første gang.

Landslags-og Bournemouth-spiss Joshua King synes det er surt å ikke kunne bidra, samtidig som han gleder seg til å se det nykomponerte landslaget i aksjon.

– Jeg synes det er en veldig kjip situasjon, hele scenarioet som har skjedd med å ikke kunne bidra til å være med å vinne gruppen. Men vi må følge regler. Det er kjipt for alle gutta som hadde gledet seg til denne kampen her. Det er gøy for de som har blitt tatt inn i den nye troppen. Vi står bak dem og ønsker dem masse lykke til, sier King til TV 2.

Slik starter Norge:

Norge stiller med følgende lag mot Østerrike:

Per Kristian Bråtveit - Julian Ryerson, Ruben Gabrielsen, Andreas Hanche-Olsen, Jørgen Skjelvik - Ghayas Zahid, Sondre Tronstad, Fredrik Ulvestad, Mats Møller Dæhli - Veton Berisha, Jørgen Strand Larsen.

Bråtveit, Ryerson, Gabrielsen, Hanche-Olsen, Tronstad og Strand Larsen får alle sine første kamper med flagget på brystet.

Kaptein Mats Møller Dæhli er den mest meritterte spilleren med 23 landskamper fra før. Skjelvik (7 kamper), Zahid (1 kamp), Ulvestad (3 kamper) og Berisha (4 kamper) er de andre med landslagserfaring.

Ingen av spillerne på benken – Anders Kristiansen, Daniel Granli, Andreas Vindheim, Tobias Børkeeiet, Kristoffer Askildsen, Kristian Thorstvedt og Håkon Evjen, har kamper for landslaget.

Norge stiller med det såkalte «nødlandslaget» etter at Omar Elabdellaouis positive koronaprøve forrige uke satte hele den opprinnelige landslagstroppen i karantene. Det førte til at landslaget fikk reisenekt og at søndagens Nations League-oppgjør mot Romania ble bestemt som 0-3-tap av UEFA.

– Jeg ønsker gutta lykke til

Joshua King, som står med 51 landskamper og 17 scoringer, kommer med et tips til den ferske troppen.

– Jeg tror det er mange som føler at de ha noe å bevise. Det er ikke mye som er større enn å kunne spille med flagget på brystet. Jeg ønsker gutta lykke til og håper de klarer å imponere landet. De har ikke noe press på seg. De må bare gå utpå der og gi alt. Det er nok.

Selv ser han frem til å følge kampen i sitt eget hjem foran TV-en, og håper at flere av spillerne som får muligheten griper den med begge armer.

– Jeg er ganske sikker på at alle gutta kommer til å følge med på kampen. Så er det spesielt gøy for mange av dem som får debuten sin for det norske landslaget, selv om det har skjedd under spesielle forhold, avslutter King.

Relaterte