– Marerittet er å smitte en løper

Det blir en tøff belastning i vinter for de som jobber i smøretraileren i langrenn.

– Vi går jo rundt på tå hev hele gjengen inni traileren. Hver og en av oss er livredde for å dra med smitte inn i gjengen som jobber her og selvsagt også smitte de vi har hjemme. Og marerittet er jo hvis en av oss skulle smitte en løper. Da står vi der.

Smøresjef Stein Olav Snesrud synes det er greiere å håndtere press med å levere gode ski til løperne og forholde seg til fluorforbud eller ikke, enn utfordringene med korona.

– Det er klart dette blir en tøff mental påkjenning for oss som skal reise rundt i vinter, understreker smøresjefen.

Snesrud forteller til TV 2 at det blir en mindre gruppe enn vanlig med smørere som skal være med på verdenscupsirkuset denne vinteren.

Inni i traileren er det trangt om plassen og vanskelig å overholde nødvendig avstand til enhver tid.

– Vi gjør så godt vi kan, men uansett, blir en smittet, altså at en av oss tester positivt, da er jo vi alle nærkontakter og må i karantene og testes, forklarer Snesrud.

– Ja, hva skjer hvis det skulle skje, at en av dere tester positivt på korona?

– Da er det jo rett i karantene, spørsmålet er hvor vi skal «sone» karantene- hvis det skjer på en dag med renn. Kan trailer-døra forsegles og vi forskanse oss inni traileren, eller må vi isoleres på et hotell? Jeg har ikke svaret, sier Snesrud.

– Litt av et år dette med fluor-debatt og korona?

– Det ble jo en litt brå og rar avslutning på sist sesong grunnet denne pandemien. Så ble det jo noe ekstraarbeid grunnet et mulig forbud mot bruk av fluor. Men det lærte vi mye av og som kommer til nytte den dagen det blir fluorforbud. Og det forbudet kommer. Så det arbeidet har ikke vært bortkastet.

– Har du pålagt deg selv og de andre i smøretraileren restriksjoner privat?

– Nei, vi prøver som alle andre, så godt det er mulig, å etterleve de råd og forbud som kommer. Privat så oppsøker vi ikke steder med mye folk, er nøye med hygiene og med å holde avstand. Alle gjør sitt for at vi i traileren skal holde oss friske og smittefrie, forklarer smøresjef Snesrud.

Relatert