FUNNET DØD: Ørjan Helmer Gundersen Solum (24) forsvant fra hjemmet sitt 25. mars i år. Han ble funnet død 19. mai. Foto: Foto: Privat
FUNNET DØD: Ørjan Helmer Gundersen Solum (24) forsvant fra hjemmet sitt 25. mars i år. Han ble funnet død 19. mai. Foto: Foto: Privat

Ørjan (24) ble funnet død – søker svar fra basestasjoner

Politiet holder fortsatt alle muligheter åpne rundt dødsfallet til Ørjan Helmer Gundersen Solum (24) fra Arendal.

Ørjan forsvant i boligstrøket Bratthenget i Arendal dem 25. mars i år.

Tidligere har politiet gjort omfattende søk og undersøkelser i området med egne styrker og frivillige. Deretter ble det gjennomført omfattende søk i gruver i området, der Solum ble funnet død 19. mai i år.

Nå opplyser politiet i en pressemelding at de fortsatt holder alle muligheter åpne når det gjelder dødsfallet. Onsdag planlegger de å søke svar fra basestasjoner i området.

Basestasjoner

– Vi jobber ut ifra flere teorier. I dag skal politiet, i samarbeid med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, foreta en fysisk måling av hvordan basestasjonene fungerer i området rundt adressen og Steinsåsgruvene, der Solum ble funnet død, sier politiadvokat Vanja Bruvoll i en pressemelding.

Formålet er å undersøke om dette vil gi politiet klarere svar på hvilke ulike enheter som har vært i området på aktuelle tidspunkt, opplyser politiet.

I etterforskningen er det foretatt en kartlegging av enheter som befant seg i området på det aktuelle tidsrom, samt foretatt et betydelig antall vitneavhør.

Politiet mener at dagens undersøkelse kan gi svar som leder etterforskningen videre.

Ber om tips

Obduksjonsrapporten viste at Solum trolig døde av drukning.

Det er nå gått et halvt år siden Solum sist ble observert, og politiet er fortsatt interessert i informasjon fra publikum som kan være av interesse for saken.

Dersom noen har tips eller informasjon i saken bes disse kontakte politiet gjennom tipsskjemaet på politiet.no.

Relaterte