KARANTENE: Mannskapet på den russiske tråleren Aquamarine er enten satt i karantene eller innlosjert på koronasenteret i Tromsø. !6 av 42 personer om bord er så langt smittet med viruset.
KARANTENE: Mannskapet på den russiske tråleren Aquamarine er enten satt i karantene eller innlosjert på koronasenteret i Tromsø. !6 av 42 personer om bord er så langt smittet med viruset. Foto: Egil Pettersen / TV 2

16 av 42 personer på russisk fiskefartøy i Tromsø smittet

Tirsdag ble det kjent at én person på en russisk tråler i Tromsø testet positivt for koronaviruset. Onsdag opplyste kommunen at antallet er nå 16 personer med smitte.

Personen som først fikk påvist smittet på Aquamarine ble natt til tirsdag fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge.

Etter at alle de andre mannskapene har testet seg, har ytterligere 15 personer fått påvist koronaviruset, opplyser kommunen på en pressekonferanse onsdag.

Det er 42 personer i mannskapet, alle russiske. De blir nå innlosjert på koronasenteret, eller satt i karantene på båten.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) understreket på en pressekonferansen at de har kontroll på situasjonen.

– De oppholder seg om bord og får ikke gå i land inntil videre. Mannskapet transporteres i løpet av tirsdag bort fra båten og blir innlosjert på et egnet karantenested, sa kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen etter at den første smitten ble kjent.

Besetningsmedlemmer som viser symptomer på covid-19, blir innlosjert ved koronasenteret i Kroken.

Det er ikke første gang Tromsø må ta hånd om en båt hvor det er smitte.

Korona ble påvist hos 24 blant mannskapet på 34 om bord i den russiske tråleren Obelay, som la til havn i Tromsø 5. oktober. Ingen gikk i land fra båten.

Relatert