Førstestatsadvokat Marianne Steensen Bender er påtaleansvarlig i saken.
Førstestatsadvokat Marianne Steensen Bender er påtaleansvarlig i saken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Økokrim: Mann fra Moss siktet for å ha bedratt nær 90 investorer for over 50 millioner

En mann i slutten av 30-årene er pågrepet og siktet for en rekke grove bedragerier. Politiet advarer om at svindlerne ofte har fine kontorer og mange ansatte.

Økokrim opplyser tirsdag at en mann fra Moss er pågrepet og siktet for bedrageri av 90 investorer.

Investorene har betalt inn over 50 millioner kroner som skulle gått til eiendomsprosjekter på Østlandet. Pengene har i stor grad ikke gått til de nevnte eiendomsprosjektene, skriver Økokrim i en pressemelding.

Mannen, som er i slutten av 30-årene, er tidligere daglig leder, styreleder og eier av et eiendomsselskap. Mannens samboer er også siktet.

Fine kontorer og mange ansatte

Politiet har foretatt ransakinger på flere adresser.

I anledning saken mot mannen i 30-årene går politiet ut og advarer mot investeringsbedrageri, som de beskriver som en utbredt form for bedrageri.

Politiet sier bedragerne ofte fremstår som svært profesjonelle utad, med blant annet fine kontorer og mange ansatte.

– I dette tilfellet hadde siktede kontorer på Aker Brygge i Oslo og mange ansatte. Profesjonaliteten de fremstår med fører til at investorene stoler på at pengene de låner ut er en trygg investering, sier førstestatsadvokat Marianne Bender, som er påtaleansvarlig i saken.

– Folk må være forsiktige

I Økokrims trusselvurdering for 2020 pekes det på at bruk av eiendom til å utføre bedrageri har vist seg å være lukrativt i Norge.

Ifølge Finanstilsynets risiko- og sårbarhetsanalyse utgjorde investeringer i falske selskaper 92 millioner norske kroner i 2018.

– Det er viktig at det blir allment kjent at slike bedragerier er utbredt og at folk må være forsiktig med hvor de investerer sine oppsparte midler, sier Bender.

Relatert