DEBUT: Kenneth Pappalardo Gulbrandsen fikk sin SHL-debut denne sesongen for Skellefteå AIK og har fått istid i tre kamper.
DEBUT: Kenneth Pappalardo Gulbrandsen fikk sin SHL-debut denne sesongen for Skellefteå AIK og har fått istid i tre kamper. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Hockeytalent vender hjem

Kenneth Pappalardo Gulbrandsen debuterte i SHL denne sesongen, men nå vender han hjem til Norge og Fjordkraft-ligaen.

Denne uken ble U20-serien i svensk hockey satt på pause på grunn av koronasituasjonen i Sverige, og med det returnerer Lørenskog-gutten Kenneth Pappalardo Gulbrandsen tilbake til Norge.

Han har takket ja til et utlån til Narvik. Låneavtalen varer frem til 31.desember 2020.

– Jeg har pratet med dem før og de ville ha meg på lån. Det passet bra for meg og det var et lag som ville ha meg. Det blir kult med nye utfordringer, sier Pappalardo Gulbrandsen til TV 2.

19-åringen dro til Sverige i 2017 og er inne i sin tredje sesong for U20-laget til den svenske klubben Skellefteå AIK. Der har han gjort 25 mål og 43 assist på 101 seriekamper.

Denne sesongen har han også debutert i SHL og fått tre kamper i Sveriges øverste liga.

– Jeg gleder meg mest til å komme meg på is og spille kamper, og se hvordan det høyeste nivået her er, forteller 19-åringen, og legger til:

– Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å bidra med det jeg kan.

19-åringen blir et av flere unge talenter som spiller i Fjordkraft-ligaen. Nå skal han spille for Narvik som ligger sist på tabellen med tre poeng på elleve kamper.

– Kenneth Pappalardo Gulbrandsen er ikke så stor av vekst, men en spiller som kan gi Narvik litt ekstra ferdighet og bredde i troppen. Det kan hjelpe laget med å plukke litt poeng i perioden frem mot nyttår, sier TV 2s hockeyekspert Ruben Smith.

Nå er Pappalardo Gulbrandsen i karantene hjemme på Lørenskog og dersom serien i Sverige ikke starter opp igjen på nyåret, ser han for seg en forlengelse av utlånet.

– De (det svenske hockeyforbundet) sier at det starter opp igjen 1.januar, men at de ikke kan garantere det. Da blir det fort Narvik ut sesongen.

Pappalardo Gulbrandsen håper å rekke kampen mot Stavanger Oilers 24.november.

Relatert