GLADMELDING: Therese Johaug, som vant tikilometeren under verdenscuphelgen i Davos i 2019, får mulighet til å gå i den sveitsiske fjellheimen også i desember i år.
GLADMELDING: Therese Johaug, som vant tikilometeren under verdenscuphelgen i Davos i 2019, får mulighet til å gå i den sveitsiske fjellheimen også i desember i år. Foto: Gian Ehrenzeller

Davos har fått grønt lys for verdenscupen i langrenn

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har gitt Davos ja til å arrangere verdenscuprenn i langrenn 12. og 13. desember:

Det bekrefter FIS på sine nettsider mandag.

– Til tross for vår erfaring som verdenscuparrangører har dette året vært utfordrende. Men vi føler at en idrett som langrenn har et stort potensial til å kunne gjennomføres gjennom disse utfordrende tidene. Med støtte fra det sveitsiske skiforbundet (Swiss Ski) var det mulig å lage et realistisk og trygt helseopplegg som er gjennomførbart for alle involverte parter, heter det i en uttalelse.

– For oss er denne situasjonen utfordrende, men samtidig en mulighet for å tenke nytt. En av de tøffeste avgjørelsene gjaldt tilskuerne. Planen vår var alltid å arrangere med tilskuere, men på grunn av begrensningene regjeringen måtte vi gi etter for dette i år, skrives det videre.

Det er sprint i fri teknikk og 10 og 15 kilometer i fri teknikk på programmet i Davos.

I forrige uke ble det besluttet at verdenscuprennene på Lillehammer helgen før Davos er utsatt.

(©NTB)

Relaterte