SØKKVÅTT: Flere lavtrykk utenfor kysten vil gi et skikkelig regnvær i flere dager. Deretter er det vinteren sin tur.
SØKKVÅTT: Flere lavtrykk utenfor kysten vil gi et skikkelig regnvær i flere dager. Deretter er det vinteren sin tur. Foto: StormGeo

Først et skikkelig regnskyll - så er det vinteren sin tur

I uken som kommer vil været bære preg av skikkelig høst, før vinteren melder sin ankomst.

Lavtrykk som ligger og venter utenfor kysten i Sør-Norge vil føre til en skikkelig våt start på uken.

– Det vil komme fronter og lavtrykk inn over Norge fra sør. Det vil gi mye nedbør og vind i stort sett hele landet den kommende uken. Etter onsdag vil det forandre seg for flere landsdeler, forteller Ina Ynesdal, meteorolog ved StormGeo til TV 2.

– Det er en veldig høstlig start på uken, så vil det gi litt vinterlig preg i slutten av uken, forteller hun videre.

Fra mandag kveld vil det komme tunge gråe skyer inn over landet. Det gir både regn og milde temperaturer i stort sett hele Norge.

Regnskyll

– Regnværet kommer skyllende inn over Norge fra Sørlandet og opp til Sunnmøre. På Vestlandet kan det komme så mye som 80 millimeter med regn på tirsdagen, forteller Ynesdal.

For Oslo og Østlandet vil dagen starte med opphold på tirsdagen, før høstværet også treffer hovedstaden senere på dagen.

– På Østlandet og i Oslo vil nedbøren komme inn fra sør utover på formiddagen. Lavtrykket som gir regn vil også føre til at det er milde temperaturer, med ti grader for hovedstaden tirsdag, sier meteorologen.

– Videre nordover fra Møre og Romsdal vil det bli regn på kysten, mens nord for Trøndelag kan få opphold i indre strøk, utdyper hun.

Nok et regnskyll

På onsdag vil igjen Vestlandet ta imot det verste regnværet. Men på Østlandet, Sørlandet og i Oslo vil det også bli vått.

– Vi har et nedbørsområde i Sør-Norge som vil gi mye regn. På Vestlandet vil det definitivt regne mest, med opp mot 100 millimeter regn på onsdag.

– På Østlandet, Oslo og Sørlandet vil det regne stort sett hele dagen, men det vil ikke komme like mye som på Vestlandet. I tillegg vil de på Østlandet og i hovedstaden få noen avbrekk med opphold, forteller hun videre.

Hvit bakke

Etter at regnværet har skyldt inn over landet i starten av uken, er det mange som vil våkne opp til snø torsdag morgen.

– Det er mange som vil oppleve snø fra torsdag av. Nordlig vind gjør at temperaturen synker i hele landet i midten av uka, opplyser meteorologen.

Fortsetter nedbøren på Sør- og Østlandet, vil det kunne by på snø for Oslo og resten av Østlandet.

– Snøgrensa vil synke i løpet av torsdagen. Det er hårfint om det kommer snø i Oslo på Østlandet. Der vil det bli kaldt nok til at det kommer snø, men det ser ut til at nedbøren forsvinner idet kulda setter inn, forklarer Ynesdal.

For de som bor i Trøndelag og nordover ser det ut til at bakken vil bli hvit i løpet av torsdagen.

– Det vil komme snø helt ned i lavlandet i Trøndelag fra torsdag morgen. I Nord-Norge vil det også komme snø fra onsdag kveld av, opplyser meteorologen.

Relatert