NEDERLAG: Donald Trump måtte se seg slått av Joe Biden i årets presidentvalg. Trump har ikke gjort det mye bedre i domstolene.
NEDERLAG: Donald Trump måtte se seg slått av Joe Biden i årets presidentvalg. Trump har ikke gjort det mye bedre i domstolene. Foto: Mandel Ngan/AFP

Trump dropper deler av Pennsylvania-søksmål

Donald Trump trekker store deler av søksmålet om påstått valgfusk i delstaten Pennsylvania. Samtidig varsler presidenten nye søksmål de neste dagene.

Presidentens juridiske representanter har levert et nytt og revidert søksmål mot valgprosessen i Pennsylvania søndag. Innholdet er endret fra det opprinnelige søksmålet, og Trump-kampanjen trekker flere av de mest alvorlige anklagene, skriver Washington Post.

Trump-kampanjen hevdet tidligere at valgansatte i delstaten handlet grunnlovsstridig da de nektet republikanske observatører adgang til tellelokalene. Disse anklagene er nå trukket.

Trump og hans personlige advokat Rudy Giuliani, har gjentatte hevdet at over 600 000 stemmer i Philadelphia bør annulleres på grunn av den påståtte hindringen.

Pennsylvanias mange poststemmer står sentralt i Trump-kampanjens anklager.
Pennsylvanias mange poststemmer står sentralt i Trump-kampanjens anklager. Foto: Rachel Wisniewski/REUTERS

– Ingen påvirkning på utfallet

Det nye og reviderte søksmålet fokuserer heller på anklager om at demokratene oppnådde en ulovlig fordel, ved å la velgere i hovedsaklig demokratiske valgkretser rette opp i feil på sine respektive poststemmer. Valgmyndighetene i de aktuelle fylkene har sagt at dette kun gjaldt et lite antall stemmer.

Advokat Cliff Levine, som representerer demokratene i saken, mener endringen gjør at søksmålet umulig kan endre valgutfallet i delstaten.

– Nå snakker vi bare om en håndfull stemmesedler. De har absolutt ingen påvirkning på det endelige utfallet eller Joe Bidens seier over Donald Trump, sier advokaten til avisa.

Biden fikk drøyt 68 000 flere stemmer enn Trump i den viktige vippestaten.

Donald Trump har tilbrakt mye tid på golfbanen den siste tiden. Søndag var intet unntak.
Donald Trump har tilbrakt mye tid på golfbanen den siste tiden. Søndag var intet unntak. Foto: Joshua Roberts/REUTERS

Varsler nye søksmål

Valgansvarlig i Pennsylvania, Kathy Boockvar, som også er demokrat, har på nytt bedt domstolen om at søksmålet henlegges.

Endringen i søksmålet kommer etter en rekke juridiske nederlag for presidenten i ukene etter valget. Majoriteten av søksmålene har blitt henlagt av dommerne, og ingen av dem har så langt endret en eneste stemme.

Nederlagene har tilsynelatende ikke gjort Trump noe mindre kamplysten. Søndag kveld tok presidenten til Twitter for å varsle at flere søksmål vil dukke opp i nærmeste fremtid.

– Våre store søksmål som viser hvordan valget var grunnlovsstridig, og de hårreisende tingene som ble gjort for å endre utfallet, vil snart leveres!, lyder det fra Trump.

Ingen bevis

Til tross for at presidenten og hans advokater vil fortsette å levere søksmål både i Pennsylvania og andre delstater, var anklagene om hindring av valgobservatører et svært sentralt element i deres sak. Den ferske utviklingen gjør nåløyet enda mindre for den avtroppende presidenten.

Det finnes så langt ingen bevis for presidentens anklager. Leder for den amerikanske datasikkerhetsetaten CISA er blant dem som blankt avfeier muligheten for valgfusk.

– Valget 3. november var det tryggeste i amerikansk historie. ... Det er ingen bevis for at noe stemmesystem slettet eller mistet stemmer, endret stemmer, eller ble kompromittert på noen som helst måte, sier etaten i en offisiell uttalelse.

Relatert