LEGENDE: Ray Clemence (t.v.) sammen med Emlyn Hughes etter at de tok gull i FA-cupen 1974. Det ble en 3-0-seier over Newcastle i finalen. (AP Photo/Bob Dear)
LEGENDE: Ray Clemence (t.v.) sammen med Emlyn Hughes etter at de tok gull i FA-cupen 1974. Det ble en 3-0-seier over Newcastle i finalen. (AP Photo/Bob Dear) Foto: Bob Dear

Keeperlegende Ray Clemence er død

Clemence ble 72 år gammel.

Tidligere keeper for England og Liverpool Ray Clemence gikk bort søndag, i en alder av 72. Det melder britiske medier.

Englands fotballandslag har omtalt nyheten om Clemens bortgang på sin offisielle Twitter-konto.

– Alle våre tanker er med Rays familie, venner og tidligere klubber i denne tiden.

Clemence spilte 61 kamper for det engelske landslaget i løpet av karrieren og var en del av Bill Shanklys Liverpool-lag på 70-tallet. I perioden 1967 til 1981 spilte han 665 for Liverpool og 240 kamper for henholdsvis Liverpool og Tottenham.

Han rakk dermed å bli seriemester med Liverpool hele fem ganger, samt to ganger UEFA-cupvinner og fem ganger Charity Shield-vinner. I sine 665 kamper for Liverpool, holdt han nullen hele 335 ganger.

Bortgangen av Clemence har skapt reaksjoner i sosiale medier. En rekke profiler har postet sine hyllester og varme tanker til familien. Blant dem finner vi navn som Jamie Carragher, Robbie Fowler, Phil Thompson, Ian Rush og Kenny Dalglish.

– I dag har vi mistet en sann legende. Clem var en fantastisk lagkamerat og fantastisk å være rundt. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan han hjalp meg å finne meg til rette på Anfield, skriver Dalglish sammen med et bilde av de to.

– Tankene våre er med Clemence-familien. Hvil i fred Clem, skriver han.

Relatert