Stina Nilsson slet tungt i sitt andre renn i skiskyting.
Stina Nilsson slet tungt i sitt andre renn i skiskyting. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Nilsson skjøt seg bort med ti bom

Stina Nilsson greide ikke å følge opp sin solide debut som skiskytter. Søndag kom bomskuddene tett under Sveriges nasjonale åpningshelg.

Den tidligere langrennsstjernen traff på bare halvparten av i alt 20 skudd på kortdistansen i Idre. Problemene var størst på tredje skyting. Der ble det fire strake bom før Nilsson skjøt den ned siste blinken.

Som dagen før åpnet hun med to bom. Antallet økte deretter til tre og fire på de to neste skytingene, men Nilsson fikk en liten opptur da hun traff på fire av fem skudd på siste stående skyting. Prestasjonen holdt til en 27.-plass.

Hanna Öberg var i en klasse for seg. OL- og VM-vinneren var nær å skyte helt feilfritt over to dager, men på det 30. og siste skuddet ble det bom. Hun vant søndagens renn ett minutt og 16 sekunder foran lillesøsteren Elvira.

Lørdag traff Nilsson på sju av ti skudd og endte på 11.-plass i debuten. I Sverige var det flere som brukte store ord om det hun leverte på sprinten. Blant dem var skiskyttertrener Marc Chabloz.

– Det er imponerende, sa han om Nilssons andre skyteserie (traff på fire av fem skudd).

Interessen for 27-åringens første konkurranser som skiskytter har vært svært høy. Mediedekningen av den nasjonale sesongåpningen har vært større enn vanlig. Nilsson byttet ut langrenn med sin nye idrett i mars.

27. november starter verdenscupen i finske Kontiolahti. Lite tyder på at Nilsson blir å se der. Den svenske landslagsledelsen har signalisert at det i vinter ikke er førsteprioritet å la Nilsson konkurrere internasjonalt blant den ypperste eliten.

På herresiden vant Sebastian Samuelsson også søndagens renn. Det gjorde han tross tre bom på standplass.

(©NTB)

Relatert