Sander Berge, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland vil alle være uaktuelle mot Østerrike, ettersom de er i smittekarantene.
Sander Berge, Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland vil alle være uaktuelle mot Østerrike, ettersom de er i smittekarantene. Foto: Stian Lysberg Solum

Vurderer å stille med nødlandslag mot Østerrike

At Norge sender et «B-lag» til Wien kan bli løsningen for å få spilt kampen.

Lørdag kveld bekrefter elitedirektør i NFF, Lise Klaveness, at de vurderer å stille med et alternativt lag mot Østerrike. Hun poengterer imidlertid at avgjørelsen ikke er tatt.

VG meldte om saken først.

– Det er ikke noe poeng i å gå mer inn på det, for vi har ikke kommet lenger. Vi vil ta en beslutning raskt, antageligvis i morgen om vi kan stille lag og hvordan vi kan gjøre det. Det blir ikke den troppen som er satt i smittekarantene eller støttespillerne, sier Klaveness til TV 2.

Altså vil et «B-lag» utelukkende bestå av spillere som ikke har vært i den nåværende troppen. Spillere som Tokmac Nguen (Ferencvaros), Andreas Vindheim (Sparta Praha), Kristoffer Askildsen (Sampdoria) og Fredrik Gulbrandsen (Istanbul Basaksehir) kan være aktuelle.

Samtidig er det klart at landslaget ikke reiser til Bucuresti, og at søndagens kamp mot Romania er avlyst.

Nå kan det likevel bli kamp mot Østerrike onsdag. Skjer det, kan Norge fortsatt ha en mulighet til å vinne gruppen – til og med om de blir idømt 0-3-tap for Romania.

Norge og Østerrike har begge ni poeng. Østerrike møter Nord-Irland hjemme søndag, og har Norge på innbyrdes oppgjør etter at de vant 2-1 på Ullevaal tidligere i høst.

– Da må vi ha en tropp med spillere som ikke er i smittekarantene. Vi respekterer myndighetene når det de sier var så tydelig. Vi har respekt for den veldig krevende situasjonen myndigheten står i, sier Klaveness.

Relatert