43 nye smittede registrert siste døgn etter religiøs samling

26 personer i Lyngdal og 17 personer i Lindesnes kommune er det siste døgnet bekreftet smittet av koronaviruset etter et menighetstreff i Lyngdal forrige helg.

Lyngdal kommune nærmer seg nå full nedstengning, skriver Lyngdals Avis.

– Smittesituasjonen i Lyngdal har det siste døgnet tatt en dramatisk vending. I løpet av lørdagen har kommunen fått melding om til sammen 26 nye smittetilfeller i Lyngdal. Så langt. Kommunen går til politianmeldelse for brudd på smittevernloven, skriver kommunen i en pressemelding.

Over 150 testet

Kommunen varslet først om et mulig utbrudd fredag da to av deltakerne hadde testet positivt. Over 150 personer ble testet fredag, og 163 er i karantene.

Kriseledelsen i Lyngdal uttrykker stor bekymring over språkbarrierene som smittesporingsteamet møter i kontakten med dette miljøet, og at miljøet i tillegg framstår som lukket.

Ikke kontroll

– Kommunen er også kjent med at pålagt isolasjon ikke er blitt overholdt. Dette er brudd på smittevernloven som Lyngdal kommune konsekvent politianmelder.

– Det er ikke lenger kontroll på smittesituasjonen i Lyngdal kommune, skriver kommunen.

Lindesnes, Lyngdal og Farsund har etablert en regional kriseledelse sammen med politiet, og vil samarbeide om håndteringen av smitteutbruddet, ifølge Lindenes Avis. De vil møtes senere lørdag.

(©NTB)