LIVVAKTER: Secret Service har ansvar for presidentens trygghet. Nå er mange av dem smittet av koronaviruset, ifølge Washington Post.
LIVVAKTER: Secret Service har ansvar for presidentens trygghet. Nå er mange av dem smittet av koronaviruset, ifølge Washington Post. Foto: Tom Brenner

Washington Post: mer enn 130 Secret Service-agenter koronasmittet eller i karantene

Smitten skal ha kommet underveis i President Donald Trumps valgkamp, skriver avisen.

Secret Service har ansvaret for tryggheten til presidenten og de ansatte i Det hvite hus.

Washington Post skriver fredag at mer enn 130 av deres agenter har blitt beordret til å isolere seg eller gå i karantene fordi de har testet postitivt på koronaviruset, eller fordi de har hatt nærkontakter med noen som har vært smittet.

Om lag ti prosent av Secret Service sine ansatte skal nå være fullstendig satt på sidelinjen.

Avisen siterer tre kilder tett på Trump-kampanjen.

Har holdt folkemøter

Trump fikk mye kritikk for å arrangere store folkemøter i ukene før presidentvalget.

Presidenten testet selv positivt for Covid-19 i oktober. Etter å ha mottatt blant annet eksperimentell behandling holdt han også en presentasjon av daværende kandidat til å fylle den ledige plassen i Høyesterett, Amy Coney Barett, i rosehagen bak Det hvite hus.

Et titalls personer ble smittet på presentasjonen.

Hardest rammet i verden

En rekke av Trumps nærmeste medarbeidere har fått påvist smitte. Denne uken ble det kjent at stabssjef i Det hvite hus Mark Meadows, og rådgiver til Trump Corey Lewandowski har testet positivt.

USA er inne i sin verste koronabølge så langt siden viruset ble påvist i landet tidlig i 2020. Den 12. november fikk mer enn 160.000 amerikanere påvist Covid-19.

Totalt har mer enn ti millioner amerikanere fått påvist smitte, og over 240.000 har mistet livet med Covid-19.

Relatert