FOLLO TINGRETT: Mannen må i tillegg til fengselsstraff betale sine to sønner til sammen 5,7 millioner kroner.
FOLLO TINGRETT: Mannen må i tillegg til fengselsstraff betale sine to sønner til sammen 5,7 millioner kroner. Foto: Berit Roald / NTB

Åtte års fengsel for overgrep mot egne barn

En mann i 60-årene er i Follo tingrett dømt til åtte års fengsel for vold og gjentatte seksuelle overgrep mot sine to mindreårige sønner.

Ifølge tingretten ble barna utsatt for grove overgrep, samt grov og gjentatt fysisk og psykisk mishandling over en periode på nesten ti år, fra de var tre og fem år gamle.

I tillegg til grove overgrep forteller dommen også at barna skal ha blitt kastet rundt og låst inne i en kjeller. Barna skal også ha blitt holdt i beina utenfor et vindu, mens faren ristet dem og truet med å slippe dem i bakken.

Mannen truet også barna med at de kunne komme i fengsel dersom de fortalte om overgrepene.

«Tiltalte har utnyttet det tillits- og avhengighetsforholdet de fornærmede hadde til ham som far og begått overgrep mot dem i det som var deres hjem i forbindelse med samværene med faren, hvor de skal kunne føle seg trygge», står det i dommen mot mannen.

Mannen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen, noe retten mente er straffeskjerpende. Ifølge dommen har overgrepene gitt betydelige psykiske og fysiske skadevirkninger hos de fornærmede.

Han må også betale sine to sønner til sammen 5,7 millioner kroner.

Relatert