– REDDET DAGEN MIN: Da Katrine satt fast i trafikken, ble Jørn Dahl fra Kløfta redningen.
– REDDET DAGEN MIN: Da Katrine satt fast i trafikken, ble Jørn Dahl fra Kløfta redningen. Foto: Katrine Moholt

Plutselig banket Katrine Moholt på bilruta til Jørn (44): – Jeg ble satt ut

Fredag morgen var det full stopp i trafikken i Oslo. Så fikk programleder Katrine Moholt hjelp fra uventet hold.

Fredag morgen skulle programleder Katrine Moholt gjeste God morgen Norge sammen med datteren Evelina Moholt og ektemannen Snorre Harstad.

Datteren skal nemlig debutere som programleder sammen med mamma i TV 2-programmet Håp i ei gryte, som produseres i samarbeid med Frelsesarmeen.

Men det å komme seg til God morgen Norge sitt studio var lettere sagt enn gjort. Katrine og Snorre hadde allerede hatt flere småproblemer på veien og hadde kjørt flere omveier for å seg inn til hovedstaden.

– Vi hadde beregna to timer, siden det er en direktesending. Også plutselig stopper alt foran Vålerengatunnelen, forteller Katrine til God morgen Norge.

– Reddet dagen

Evelina hadde egen bil og fikk beskjed av foreldrene om trafikkorken. Hun tok derfor en annen vei inn til Aker brygge.

Katrine og mannen befant seg i venstre felt, der det var full stopp. Det samme var det i høyre felt, men i det tredje feltet gikk det en saktegående kø innover mot byen.

– Men dit kom vi ikke inn, for det var så tett. Så tenkte jeg: «Hva gjør jeg nå, vi skal på direktesending!». Så sa jeg til Snorre: «Jeg stikker». Jeg hoppet ut av bilen og banket på ruta til han som satt i bilen ved siden av, for han hadde mulighet til å komme seg inn i den saktegående køen, sier programlederen og fortsetter:

– Han rullet ned vinduet og ble litt forfjamsa også sa jeg: «Du, jeg skal på God morgen Norge, kan du kjøre meg til Aker brygge?». Han sa ja og ba meg om å hoppe inn. Han tok med meg med, vrengte seg ut i den saktegående køen og kjørte sikksakk og forskjellige omveier og her sitter jeg nå.

– Hvem var denne mannen?

– Det var Jørn Dahl fra Kløfta. Snille, gode Jørn. Det var aldri tvil i hans sjel om at han skulle ta meg med. Han reddet virkelig dagen for meg, så en stor klem og hilsen til han.

Ikke hverdagskost

TV 2 har vært i kontakt med Jørn (44), som forteller om en uvanlig start på morgenen.

– Snakk om en kompleks situasjon – jeg ble satt ut. Jeg satt i min egen verden og var på vei til jobben. Jeg hørte på podkast og lo litt for meg selv. Plutselig dunka det på ruta, og der stod Katrine Moholt! Det er jo ikke hverdagskost, forteller 44-åringen.

– Visste du hvem hun var?

– Selvfølgelig visste jeg hvem det var, men jeg hadde ikke forventa at det var hun som banka på ruta. Jeg måtte hjelpe henne når hun skulle på sending, og spesielt når hun skulle snakke om programmet, som er i samarbeid med Frelsesarmeen, sier han og fortsetter:

– Men jeg hadde hjulpet uansett hvem det var. Det er viktig å ikke glemme å hjelpe folk som trenger det, påpeker han.

Både Snorre, Evelina og Katrine kom seg trygt fram og rakk sendingen på hengende håret. Under intervjuet fortalte Katrine om Jørn og hennes stressende morgen.

– Jeg fikk ikke med meg selv, men flere har tatt kontakt med meg etterpå og lurt på hva en tjukkas som meg gjorde på TV, flirer han.

Relatert