Ungarn snudde kampen etter keeperbrøler – sikret EM-billett

Islandsk EM-nedtur etter ellevill sluttspurt av Ungarn.

Ungarn - Island (0-1) 2-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det så lenge ut til at Island skulle sikre seg EM-billett mot Ungarn. Fram til det var spilt 88 minutter ledet islendingene 1-0.

Da dukket Ungarns Loïc Nego opp tuppet velfortjent inn 1-1. Få minutter senere var ungarerne på farten igjen.

20 år gamle Dominik Szoboszlai stilte inn siktet og dunket fra distanse inn 2-1 for Ungarn.

Snuoperasjonen var i løpet av tre minutter et faktum.

– Helt utrolig dramatisk avslutning på denne kampen. Er det mulig for en ungarsk fotballspiller å oppleve noe større? Man vet at de kan få til ting i mesterskap, men å sende landet sitt til EM som 20-åring på den måten er helt utrolig, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller i studio.

Keepertabbe

Kampen var ikke mer enn ti minutter gammel, da den ellers så solide Ungarn-keeperen Péter Gulácsi vartet opp med en gigatabbe.

På et frispark fra Gylfi Sigurdsson gikk rullegardinen fullstendig ned for sisteskansen. Skuddet kom rett på ham, men ballen gikk uforklarlig nok mellom hanskene på 30-åringen.

– Han er en av Ungarns største stjerner, også dummer han seg ut på verst tenkelig måte, på verst tenkelig tidspunkt, sier TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

Se den utrolige keepertabben og sammendrag i videovinduet øverst!

Ungarn slår Island 2-1 i playoffinalen og sikrer seg dermed EM-billett til neste års mesterskap. EM-sluttspillet skulle ha vært arrangert i sommer, men måtte utsettes som følge av virussituasjonen.

Relatert